Жилищна: Запазва се пари с чиста енергия

Лихвата за "зелени домове" - които позволяват на собствениците спестяване на сметки за отопление и електричество - се увеличава в последните години.

Слънчеви панели осигуряват гореща вода през зимата и за доставка на електроенергия за климатичните инсталации през лятото.

Има много новаторски еко-технологии, които могат да насърчава екологосъобразни начин на живот.

Къщата може да бъде оборудван със слънчеви панели, вода бъчви, висок стандарт изолирани табла, двойни стъкла, врати и прозорци, пелети печки и котли на биомаса.

Експерти казват, че "зелени къщи" ще се продава по-бързо от обикновено имоти в бъдеще, тъй като енергийната ефективност става все по-желателно за купувачите на домове.

Енергийно ефективните жилища позволяват намаляване на разходите, свързани с притежание на къща, докато намаляване на емисиите на въглероден диоксид. Потенциалът за намаляване на текущите разходи оказва влияние върху решенията на купувачите на жилища и на клиенти, които търсят жилище под наем.

Зелени домове са също по-лесно да споделите. Наематели са привлечени от изолация, двойни стъкла и системи за опазване на водните ресурси.

Като един сертификат за енергийните характеристики (EPC), могат да представляват добавена стойност функция и повишаване на привлекателността на една къща.

Зелени Начало експерти подчертават важността от подобряване на енергийната ефективност на жилища, като спестяване на енергия ще означава също и опазване на околната среда и спестяване на пари.

В много страни - като например в Обединеното кралство - Правителството предоставя финансови помощи, за да енергоспестяващи подобрения на домовете и инсталиране на възобновяеми енергийни източници.

Back Архив

  • Feed RSS
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB