Бразилия става устойчива: новите граници на строителството

Христос Изкупителят, плажовете на Копакабана и Ипанема, много известният и колоритен карнавал, самбата са само някои от най-известните и представителни символи на Бразилия. Земята, която заема по-голямата част от Южна Америка, днес е новини в областта на строителството.



По-голямата чувствителност към екологичните въпроси, вероятно поради напълно незамърсената околна среда, доведе до създаването и разработването на международни програми за действие и политики, насочени към намаляване на потреблението на първична енергия и емисиите на въглероден двуокис.





Как? Благодарение на сградата Zero Energy.



Съгласно Европейската директива 31/2010 / CE, за създаването на тези сгради е необходимо:


Каноните за устойчив и биоклиматичен дизайн се спазват с интегриран подход между архитектурните и инженерните компоненти. За енергийно проектиране се използва софтуер за динамична симулация
Сградата е компактна и ориентирана така, че да оптимизира влиянието на Слънцето.
Корпусът (стени, подове и арматура) е много изолиран и засенчен, за да се избегнат съответно загуба на топлина и прегряване
Системите работят при ниска температура (кондензни котли и термопомпи)
Инсталирани са инсталации за производство на възобновяема енергия (фотоволтаична и слънчева топлина)
Потреблението на енергия е постоянно под контрол.




Сред 150 страни Бразилия завладява 4-та позиция за броя на сградите с LEED сертификат (Лидерство в енергетиката и околната среда дизайн), Има 235 сгради или в процес на изграждане с LEED сертифициране и към тях се добавят още 760 в етапа на проектиране. Ако погледнем и някои сгради, които притежават други сертификати за опазване на околната среда, стигаме до 2000 еко-устойчиви сгради, говорим за много високи цифри и силен и динамичен сектор, въпреки кризата, която засегна страната през последните декември смятат, че през последната година традиционната сграда се е сринала в Бразилия и в същото време устойчивият растеж е запазил темповете на растеж от 7%.

Всъщност, още през 2017 г. "Casa Habitech", сглобяемата дървена сграда, създадена от Habitech и нейните партньори, бе открита в присъствието на бразилските власти и представители на региона Трентино, което е пример за екологична, висококачествена сграда.

Освен това, от 5 до 7 ноември ще се проведе Международната конференция за интелигентна енергия - Smart Energy CIEI & EXPO 2018, която ще разшири дебата и взаимодействието между основните участници в различните сектори, включени в пазара на възобновяема енергия.

През трите дни ще се проведат работни срещи, технически посещения, курсове, дебати и изложба за представяне на основните нови технологии и решения за генериране на енергия от възобновяеми източници, устойчиви сгради и енергийна ефективност.



Събития, които не се пропускат за тези, които възнамеряват да построят, купят или продадат имот в Бразилия (директна връзка)

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB