Рим Капут Мунди: вечният град, който ще ви накара да се влюбите

Определя столицата на двете държави, тъй като в нея се помещава Ватикана, град Рим е една от най-популярните дестинации, както за прекарване на почивка, така и за преместване. Сърцето на християнството, безспорен суверен за векове, несъмнено е символ на италианския полуостров.

Основан през 753 г. пр. Хр той е първият метрополис на човечеството, движещата сила на една култура (латинска), която доминира в Средиземноморието и се разпростира в световен мащаб благодарение на силата на римските хора. Посетен през 2017 г. от 7,3 милиона туристи, това е един от най-популярните кино сценарии. Паоло Сорентино ne''La grande bellezza '' (който спечели Оскар, Златен глобус, BAFTA, четири европейски филмови награди, девет Давид ди Донатело, пет сребърни панделки и много други награди) отбелязва величието на италианската столица , без да пренебрегва нищо на случайност.

Голямата красота започва от най-важните паметници, а след това достига до областите на ежедневието, най-простите улици, но са потопени в историята. Невъзможно е да не бъде очарован от амфитеатъра на Флавия, по-известен като Колизеума. Световното културно наследство от 1980 г. се характеризира с овално растение със сложна система от арки. Арената, в която воюваха гладиаторите, беше едно от местата, които най-много привличат туристи и любители на историята и архитектурата. За тези, които желаят да намерят къщи за продажба в Рим в района на Колизеум, можете да посетите този сайт.

Между Campidoglio и Palatino има археологическа зона на Fori Imperiali. Обектът включва останките от няколко монументални площади (оттук и името на дупките lat.forum): Форум на Цезар, Форум на Август, Форум на Нерва, Форум на Траян. Пътят ви позволява да отидете в исторически път, който ви позволява да живеете директно с древен Рим. Кой никога не е виждал известната филмова сцена на Фелини, в която Анита Екберг кани Марчело Мастрояни да влезе във фонтана Треви? Построен с травертин, мрамор, гипс, циментова замазка и метали, тук се извършва ритуалът на хвърляне на монетата, изразявайки желание. Смесените стилове са различни: барок, неокласически, средновековен.

Районът е пълен с клубове, които анимират римския нощен живот. На ниво храна и вино римската кухня се основава на типични ястия от селската и селската традиция, с прости съставки и силни аромати. Безспорно най-известните са Amatriciana и Carbonara. Би било невъзможно да се опишат чудесата на Рим и околностите в няколко реда. Поради тази причина Ви каним да посетите този сайт за продажба на имоти в Рим и Лацио, за да изпитате един от най-красивите градове в света.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB