Финландия: все още слаб имот

Въпреки че Финландия е една от земите с най-висок индекс на човешко развитие, в наши дни тя все още има проблеми в сектора на недвижимите имоти. Да, цените на жилищата паднаха, но търсенето остава постоянно.

Днес ще анализираме заедно тази много нееднозначна ситуация, за да се опитаме да разберем причините, но преди всичко, за да можем да разберем какви ще бъдат бъдещите прогнози.
Ако сте готови да опитате ръката си във финландските недвижими имоти, направете си удобство. Предстои да започнем!


През първите седем месеца на 2019 г. транзакциите, свързани с съществуващи домове, възлизат на около 31 900. Голям брой, но не и в сравнение със същия период на предходната година. Всъщност след една година бе установено намаление с - 3%. Жилищните жилища са тези, които са преживели този срив най-много.Не по-малко от десет процентни пункта в сравнение с 2018 година.

Но каква е основата на този проблем? И най-вече защо, въпреки спада на цените, търсенето е непроменено? Блокадата е от чисто икономически характер. Всъщност, за разлика от това, което може да си представим, Финландия не е имала икономически растеж през последните години. Достатъчно е да се каже, че само през 2014 г. около 40 000 финландски работници, специализирани в основния сектор (ИКТ), бяха безработни.

Въпреки това обаче като цяло изглежда, че финландската икономика се подобрява леко.
Всъщност данъкът за безработицата е спаднал до 7%, което е добре за възстановяване.
Но да видим какви са цените за столицата, Хелзинки.

Наемите и възвръщаемостта на наемите като цяло остават умерени. Цената на апартамент в столицата е около 7 000 евро на квадратен метър.

За ограничаването на финландските имоти има и малък културен проблем.
Средният жизнен стандарт във Финландия е определено по-висок от този на основните европейски държави. Което означава, че, бъдещ хипотетичен инвеститор, ще трябва да се справи не само с разходите на самия имот, но и с тези, свързани с неговото ставане на финландски гражданин. Въпреки факта, че услугите са със завидно качество, тя все още остава наистина прекомерна цена. Това е представено от достъпността до същото.

Дори да станете финландски гражданин е особено скъпо. Дълги периоди и сложен процес.
Освен това финландската култура е сред най-слабо отворените за чужди култури. Следователно е лесно да се разбере как чуждестранен гражданин също е психологически ограничен в желанието си да промени изцяло живота в страна с толкова малко отворено съзнание.

Какви са прогнозите за бъдещето на Финландия? Икономистите обаче се надяват на възстановяване, макар и не внезапно. Това, което можем да гарантираме, е, че както винаги, на нашия портал, ние винаги ще ви информираме за най-новите новини, свързани със света на недвижимите имоти.

 Така че можете да сте информирани за тенденциите на световния пазар на недвижими имоти с просто кликване, само на Realigro!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB