Изменение на климата: повратна точка в Австралия

Кой каза, че недвижимите имоти не могат да помогнат в борбата с изменението на климата?
Е, новината, за която ще говорим днес, е именно как една австралийска компания е направила своите недвижими имоти по -устойчиви. Чрез рефлексивно подпомагане в борбата с изменението на климата! Любопитни ли сте да научите повече? Така че, ако сте готови, можем да започнем нашата колона днес! Днес ще ви заведем в Сидни, Австралия. Конкретно в предградието на Уилтън.

Всъщност е обявена нова инициатива, която предвижда премахването на тъмните покриви от къщите. Това всъщност ще допринесе, както е обяснено в следващите редове, за премахване на абсорбцията на топлина. Референтната зона всъщност е известна с много високите си температури, често близо до 50 ° C в най -горещите сезони. Чрез премахване на по -тъмните цветове, точно на покривите, ще бъде възможно да се избегне прекомерното поглъщане на топлина, която година след година генерира значително повишаване на температурата в цялата област. Но новият законопроект със сигурност не спира дотук! Определено е по -сложно и артикулирано. Нека да разберем повече!

За да се насърчат както недвижимите имоти, така и защитата на околната среда и атмосферните условия, се изследват допълнителни параметри. Като например тази за предоставяне на зелени площи. В детайли, създаване на истински коридори от дървета между нови сгради и вече съществуващи. Не липсват и инициативи, свързани със създаването на нови жилища. Винаги с оглед на борбата срещу понижаване на температурите. Според последния доклад за климата на IPCC, температурите в Австралия са се повишили с 1,4 ° C. Максималният праг, свързан с Парижките споразумения, беше 1,5 ° C. Ето защо превишаването на това ниво наистина би изложило целия район на риск. За да се предотврати постигането на този пагубен резултат, несъмнено беше необходимо да се приемат тези нови мерки. Но град Уилтън със сигурност не е първият, който предприема тези инициативи, дефинирани като „хладен покрив“.

От известно време програма, насочена към понижаване на температурите, също е открита в Ню Йорк. В този случай причините са повече от очевидни, предвид размера на метрополиса.

Но защо тогава да изберете да използвате по -светли цветове за покривите на къщите? Отговорът трябва да се намери в научните закони, които в този случай се комбинират с тези на изследването на цвета. Достатъчно е да се каже, че в най -горещите места в света повечето къщи са напълно бели. Това е така, защото белият цвят, за разлика от черния (който естествено привлича светлината, следователно топлината), е в състояние да отразява цялата топлина, която следователно не се абсорбира. Не променя околните температури. Но и вътре в самата сграда!
Любопитно като явление, нали? Кой знае доколко тази инициатива ще може да намали температурата и да я задържи под установения праг.

За да научите повече за тази и много други новини, свързани с недвижими имоти, добре ... останете с нас! Всеки ден в Realigro ще ви съобщаваме всички най -конкретни новини относно нашия сектор!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB