Дания: страната, която не може да излезе от жилищния балон

Ако закупуването на къща в Дания винаги е била вашата мечта, знайте, че тази живописна страна живее в балон още от миналата година: балонът за недвижими имоти! Цените на жилищата са се повишили, за да достигнат върхове, толкова абсурдни, че министърът на бизнеса търси валидни решения на проблема.



Сред жизнеспособните начини за спасение от тази истинска тухлена криза се оказва, че да се сложи спирачка върху ипотеките без изплащане (те няма да трябва да представляват 15% от портфейла на ипотечните кредити на банките).



Един от големите икономисти в областта на недвижимите имоти каза през 2017 г., че за гражданите е трудно да са наясно с тези промени. В действителност, след една година, тази тежест се усеща и как!



Опитваме се да насърчим собствениците на имоти да разгледат новите правила, за да предотвратят това възстановяване на цените, което според статистиката може да продължи непрекъснато, ако не бъде ограничено.



Много икономисти обаче се опасяват, че контролирането на цените на жилищата може да доведе до низходяща спирала, спиране на развитието на цените и ограничаване на конкурентоспособността.



Това ли е най-лошата ситуация? Или ще се случи, когато пазарът се дефлира?



Пенсионерите са най-засегнати от този дискомфорт, тъй като с ниски доходи не могат да се справят с този период на „златни тухли“.



Миналата година около 50 милиарда корони са инвестирани в жилищната зона, което е значително развитие.



По-голямата част от капитала идва от чужбина (почти половината).





Но очевидно всичко това, може би прекалено забързано, донесе ценови бум, който не изглежда да иска да се понижи.





Въпреки факта, че през 2016 г. в Копенхаген бе поставен нов рекорд, отново в областта на недвижимите имоти, за изграждането на 4300 жилищни сгради, изглежда, че сега е в застой.



Пазарът е студен, също като Дания!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB