Инвестиране в Италия: удобството е зелено

Никога досега през последните години интересът на инвеститорите да купуват къща в Италия не се е увеличил,
поради европейската криза, която поставя собствениците в състояние да обезценят къщите в лицето на непосредствена печалба.

Чувството за недвижими имоти се е развило паралелно с изграждането на нови домове от нулата.

Благодарение на инвестициите на чуждестранни кредитори (особено на страните от Северна Европа) в Италия за жилищно строителство са пристигнали около 8 милиарда евро и според статистическите данни е предназначено да се увеличи поне до 2020 година.

Интересът към сектора на недвижимите имоти също е свързан с околната среда, тъй като има много нови жилища, построени по зелен начин, без въздействие върху околната среда.



Дървените конструкции (само за пример) са най-популярни в този период. Достатъчно е да се каже, че зиданото жилищно строителство е претърпяло спад в полза на зелените сгради, увеличени с 8%.

Въпреки че Италия не е приела истинска национална енергийна стратегия, правителството има най-голям интерес за подобряване на ефективността в строителния сектор.

Тази екологична чувствителност накара повечето италиански компании да преобразуват производствените си линии, за да увеличат пазарното търсене, което води до срив в цените на незелените жилища (но все още представлява обект на интерес за хипотетичните купувачи) и увеличава ( но винаги по ограничен начин) тези за нови сгради.

Какви са цените на новите жилища?

За екологичните къщи началните цени са включени в диапазон от 1300 до 1600 евро на квадратен метър. Истинското удобство е в дървото. Първоначално високата цена на една зелена къща може да бъде добавена само за пет години от датата на покупката, защото намаляването на консумацията на екологично чиста къща е гарантирано до 40% в сравнение със стандартните жилища.

Помага и италианското законодателство, като в началото на годината влязоха в сила правилата за опростяване на разрешителните и разрешителните за строеж с възможност за искане на 70% (над 50% от предходния праг).



Ето защо, въпреки повишаването на цените на новите генериращи имоти, последното несъмнено ще доведе до намаляване на дългосрочните разходи за инвеститорите.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB