Икономика и околна среда: Австралия е със зелен цвят

Уникална и уникална по рода си земя. Закупуването на жилище в Австралия, като втори дом или за почивка, е общ избор за много европейски граждани, които, уморени от монотонността и често липсата на работа, решават да променят социално-икономическия си статус.

Континентът предлага множество атракции, както и девствени пейзажи, съчетани с изискана и модерна архитектура.
Въпреки много строгата данъчна система, всички граждани имат много висок стандарт на живот, независимо дали са млади или стари.
Накратко, Австралия е континент за всички!
Би било погрешно да се мисли, че цялата жизненост на Австралия е съсредоточена в големите градове.
През януари 2018 г., в сърцето на град Пърт, беше организирана обиколка от Съвета за зелено строителство на Австралия, на 2-километрова разходка, по време на която е възможно да се обмисли ценността на Австралийски град по отношение на зелени недвижими имоти.

Един от тях, Центърът за обучение на Зелени умения, награден като най-зелената обществена сграда в Западна Австралия, заради своята модерна фотоволтаична система, която произвежда 100% от използваната енергия, климатик и отопление.
От 2004 г. насам всяка сграда в строеж в Австралия е получила параметър за оценка "Зелена звезда". Мотивационен метод за всички строители и бъдещи купувачи. А контролът в национален мащаб се осъществява от GBCoA.

В Пърт зеленото строителство все повече се превръща в единствения начин за проектиране на сгради, а самите граждани празнуват "Ден на зеленото строителство". Последният се проведе на 1 юни и беше ден, посветен на темата за устойчивостта в обществените сгради, в присъствието на архитекти, техници и представители на институциите на града.



Идеята за развитие на град в пълна хармония с околната среда и в човешки мащаб сега е толкова широко разпространена, че миналата година администрацията започна двугодишен проект, който осигурява финансова подкрепа за собствениците на предприятия и собствениците на имоти. те се занимават с изпълнението на "зелените" критерии.

Зеленото строителство, което е избухнало в Пърт през последните години, е много често срещана тема в цяла Австралия.
В страната има много опит с високо иновативни конструкции и 30% от всички сгради в момента са сертифицирани „зелени”.
Последиците?
Сградите, построени според австралийските "зелени" стандарти, произвеждат 62% по-малко емисии, консумират 50% по-малко вода и рециклират 70% от отпадъците.
Сградата на общините в Мелбърн например бе призната през 2013 г. като най-устойчивата сграда в страната. Сградата, състояща се от 24 апартамента, няма паркоместа, а само 65 паркоместа. Не само това: те са бетонни клетки, способни напълно да изолират вътрешността отвън, до степен, че не осигуряват климатична система.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB