Закупуването на жилище е по-удобно от наемането. Ето защо

Вероятно заради кризата, която удари първо Америка и след това Европа, пазарът на недвижими имоти също се промени. Всъщност, на обратната тенденция бе отбелязан и предпочитаният начин за инвеститорите да закупят имот в Италия.

Ако през последните няколко години потенциалните купувачи бяха ориентирани към лизинг, като по-малко обвързващи от икономическа гледна точка и по-евтини, тъй като не предвиждаха незабавно емитиране на обща, но месечна ставка, днес пазарът на недвижими имоти е регистриран. значително увеличение на договорите за продажба.



Очевидно би било погрешно да не се впускаме в подробности, тъй като съществуват различни видове имоти и възможни алтернативи за продажбата на актива.



Нека вникнем в подробности.



Какви са факторите, които благоприятстват тези, които възнамеряват да подпишат договор за продажба?

Понастоящем наемите се увеличават по всички италиански причини (с необходимите различия). Докато цените, необходими за продажба, са стабилни или дори по-ниски от тези от предишни години.

Отвореността на Италия към зелените сгради е благоприятна, което позволява по-ниско потребление и дългосрочна икономическа възвръщаемост (също и на екологично равнище).

В големите градове търсенето на жилище под наем е още по-сложно поради късите лизингови договори, които много собственици предпочитат, защото не предвиждат рискове от неплатежоспособност.



Към тези елементи от не по-малко значение се добавят така наречените „нулеви ставки“ и минималните ОТП, чрез които 8 години след покупката и приемането на ипотека с фиксиран лихвен процент от 20 години със стабилни цени, балансът в полза на купувача, а не на наемателя.



Въпреки че съществува тази обща тенденция да се избират по-скоро продажбите, отколкото наемите, все още има малка част от инвеститорите, за които все още си струва да подпишат наем.



Ако в големите градове, както беше посочено по-горе, е периодът на големите продажби, в малките предприятия или по-скоро в луксозни жилища с голям размер (които ще бъдат заети за много повече от обичайните 10 години) инвеститорите са насочени към наеми, за да се избегне че стойността на сградата не се увеличава достатъчно с течение на времето, за да амортизира направените разходи.



Статистическите данни също потвърждават, че от 2010 г. до днес цената на тухлите е претърпяла значителни промени: -23,1% от стойността на съществуващите жилища, + 0,7% от новите.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB