Бумът в Чили: икономическият растеж насърчава инвеститорите

Чилийският пазар на недвижими имоти е в нестабилност. Цените на жилищата спаднаха през 2016 г. след налагането на ДДС от 20%, но днес изглежда, че тази ситуация е обърната, което води до рязко покачване не само в икономиката, но и особено на пазара на недвижими имоти.



Това обстоятелство насърчи инвеститорите, които са решили да се хвърлят в чилийската тухла, нетърпеливи да си купят апартамент в Чили.

Понастоящем пазарът на недвижими имоти в Чили възстанови положението на равновесие, което съществуваше преди 2016 г.



Освен това през август миналата година проект за модернизация на данъците обяви 12 мерки, насочени към увеличаване на растежа и развитието в същата страна.

Всяко физическо или юридическо лице, пребиваващо или не в тази страна, може свободно да закупува недвижими имоти (с изключение на съседните райони).



Дори и най-старите къщи се завръщат на мода, превръщайки се в символ (както и като добър), който е от съществено значение, за да стигне до инвеститорите, любителите на реколта структури и далеч от модерността.

Инвестиция, която трябва да има, която е позволила на Чили да се върне към списъка с най-желаните страни, които да построят от нулата или да си купят апартамент.



Трябва да се отбележи, че общите разходи за сделка с недвижими имоти са много ниски. Това увеличава и ускорява икономическата възвръщаемост на пазара на недвижими имоти (удобство не се подценява).



По отношение на числените данни за силен икономически растеж са отчетени положителни пикове от година на година (от 2016 г.) до 5.6%. Отличен резултат, ако мислите, че само преди две години страната преминава през фаза на рецесия.

Равнището на безработица също е много ниско. Около 3%, което ясно намалява в сравнение с 2016 година.



Надяваме се, че тази тенденция може да продължи без прекъсване, и кой знае, може би следващият купувач може да бъде вие!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB