Аляска: „свежите” новини и прогнозата за 2019 г. на пазара на недвижими имоти

През 1959 г., като става 49-та държава в САЩ, Аляска е най-голямата държава по площ в Америка (над 600 000 квадратни метра). Въпреки това, на ниво население тя е 48-та най-населена държава. Противоречие, което много отразява и тежи огромно на пазара на недвижими имоти.



Ако се интересувате от закупуване на имот в Аляска, със сигурност тези свежи нови новини и прогнози за 2019 г. могат да се окажат полезни.



Трябва да се отбележи, че пазарът на недвижими имоти в Аляска се е сблъскал с много проблеми през предходните години, но изживява период на нови тенденции, които могат да го вдигнат.



Средно продажната цена на една къща е 230 000 долара, но тенденцията, която се случва в „последната граница“, е тази на дуплекс.



Това е под наем единица, която се поема от няколко наематели.

Това явление се дължи на увеличаването на собствениците на хилядолетни домове (59%, получени като наследство) и на съкращаване на семейството.



Какви са другите фактори, които са повлияли на пазара на недвижими имоти в Аляска през 2018 г.?




Увеличаване на недостига на жилища
Преобладаване на наемателите
Намаляване на заплатите за младите заети лица
Увеличение на държавния данък върху собствеността от 1,23%




Можем да кажем, че в момента пазарът на недвижими имоти в Аляска е разнообразен. Статистиката показва срив на еднофамилните къщи до 2020 г. и увеличаване на наемателите и изграждането на дуплексни и многоетажните сгради.



Единствената гаранция? Уникалността на Аляска не позволява на външни фактори да имат лесен достъп не само в икономиката, но и на пазара на тухли.

Като изключително голяма държава, цените на жилищата варират в зависимост от района.



Ние със сигурност препоръчваме Анкоридж, който със своите красиви пейзажи, има жизнена икономика и процъфтяващ пазар на имоти.

Невъзможно е да не споменем столицата Джуно, която има по-високи продажни цени, но гражданите се радват на много по-висок стандарт на живот.



В заключение е възможно да се каже, че като цяло пазарът на недвижими имоти е жив и нараства, особено по отношение на лизинговите договори.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB