Кентъки за спасяването: бумът на недвижими имоти в Луисвил

2018 г. в Америка донесе много промени във всяка област, както на институционално, така и на икономическо ниво. Сред всички, обаче, се откроява в света на недвижимите имоти, малък град в Кентъки, който е говорил много за себе си и който продължава да бъде предмет на проучване от много икономисти.

Нека да разберем защо.



Въпросният град е Луисвил, очарователна реалност, основана през 1778 г. и все още представляващ най-големия град в Кентъки. Един от най-старите градове в западната част на Апалачите днес е станал център на света на недвижимите имоти.

Ако се интересувате от имот в Кентъки, знайте, че не сте единственият!
Първата част на 2018 г. бе белязана от уникално и специфично явление.
Цените на жилищата продължиха да растат по-бързо от термометър в Африка.
Всъщност от 1 януари до 30 юни пазарът на тухли в Луисвил отбеляза средно увеличение от 6%.

През шестте месеца той се е покачил от $ 200 на $ 217.100, като търсенето е нараснало с 50% в сравнение с 2017 година.

Какво е това силно отклонение от предходната година?

Несъмнено недостигът се дължи на липсата на опис на наличните имоти (по-малко от 7% в сравнение с последната половина на 2017 г.).
Броят на продадените апартаменти от 1 януари до 30 юни е 8 515 в сравнение с 8 000 през 2017 г. Точно с 2,2% по-малко.

Недостигът на запаси е меч с две остриета. Без съмнение това е положителен фактор за продавачите, които носят силно икономическо предимство на цялата система за недвижими имоти. Докато негативният аспект несъмнено е свързан с потенциални купувачи, които искат да си намерят имот в Кентъки, се оказват много по-ограничен избор и на много по-високи цени.

Ако се интересувате, трябва да побързате, защото пазарът, както и растежът, се стреми, поради липса на запаси, да намали наличните имоти.

И лихвените проценти?
Също така в този случай те се увеличават по екзоничен начин, а кредитите се коригират до фиксирана ставка на 30 години на около 4,6%.

Пазарът все още е стабилен в най-другия сегмент, като имотите варират между 500 000 и 999 999 долара. Растежът, макар и ограничен, се усеща и при сгради с стойност над този диапазон (до 41%).

Човек се чуди колко дълго може да продължи този бум на недвижимите имоти.
Статистическите данни предсказват непрекъсната тенденция, която може да отслабне едва в края на 2019 г. Просто трябва да изчакаме!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB