Цените на недвижимите имоти в Хавай нарастват: кошмарът на 2018 година

Хавай, прекрасен рай, който в момента се превръща в ад за пазара на недвижими имоти. Според статистическите данни средната цена на еднофамилна къща е достигнала своя исторически максимум. 800 000 долара, това е цената.



Интересът на инвеститорите към закупуване на апартамент на Хавайските острови е тревожен, толкова много, че дори изследванията на тази много търсена дестинация стават все по-редки и се фокусират само върху кратките периоди на престой.



Последното проучване се проведе точно през декември. От месец на месец цените се повишават с 3% повече от предходните, причинявайки принципа на балона на имотите.



Причината за това увеличение се корени в вулканичното изригване на вулкана Килауеа, който унищожи 600 къщи.

Само за да получи идея, количеството лава, избягало от вулкана, е достатъчно, за да покрие 50 000 олимпийски плувни басейна. Следователно не е трудно да се разбере както степента и тежестта на щетите не само на пазара на недвижими имоти, но и на цялата икономическа система.



Поради това неочаквано явление е необходимо да се повиши нивото на цените на имотите, повечето от които са наследени и изключително луксозни (вилите от 60-те години са сред най-популярните на пазара на недвижими имоти).



Проблемът не е толкова нарастването на цените на имотите. Колко невъзможност да ги препродадат.

Отново според статистическите данни, броят на продадените през месец ноември етажната собственост е спаднал с 15%.



Председателят на борда на Relolators в Хонолулу, Darryl Macha, каза, че „продажбите на жилищния пазар в Oahu се нормализират, въпреки увеличаването на запасите през последното тримесечие на 2018 г.“.



Необходимо е обаче да се приложи политика, насочена към изравняване на цените, като се има предвид, че повече от 2/3 от къщите, продавани на пазара, са с цена над 800 000 долара, докато етажната собственост не пада под 500 000 долара.



Също така трябва да се помни, че ипотечната неплатежоспособност също се увеличава след изригването на вулкана, което излага много хора на риска от изключване.

Към това се прибавя и високата степен на престъпност, която очевидно не помага на Хавайските острови да се възстанови.



Надяваме се, че 2019 г. може да бъде годината на възстановяване на този рай, който изпитва внезапна, но за съжаление изключително дълга горчивина.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB