Имот с изглед към морето: в Ирландия това е бум, но на каква цена?

Дъблин, Голуей, Козуей Коуст, Дингъл са разглезени за избор, когато става въпрос за тази нация, хълмовете и обширните пространства са били предмет на много кинематографски шедьоври: цялата сага на Здрач, Междузвездни войни, Хари Потър за да назовем само няколко.

С дълга история, белязана от войни и борби за надмощие от световните сили, днес Ирландия е страна членка на Европейския съюз и е независима и суверенна република.



Въпреки че не се използва широко, тя е добре интегрирана в международната икономика, както и като водещ световен износител на софтуер и услуги, свързани с напредналия третичен сектор.



И на нивото на недвижимите имоти?



Ронан Лайънс, известен икономист, анализира изключително уникално явление, което кара инвеститорите, които искат да купуват къщи в Ирландия, са луди.

Анализирани са над един милион листинги на различните обекти на недвижими имоти в страната, като се появява конкретна цифра, която обединява около 60% от заинтересованите страни (или с договори за продажба или лизинг).

Купете си изглед към морето.





Досега изглежда, че всичко е в норма, тъй като Ирландия има прекрасна брегова линия с грандиозен природен пейзаж.



Къде е детайлният обект на това изследване?



Въпреки значителното увеличение на покупната цена на жилищата, пропорционални на близостта до морето, ирландският пазар на недвижими имоти се движи от най-скъпите къщи, на най-високите и назъбени брегове, които гарантират пълно потапяне в природата.



Къщите, разположени в радиус от 1 км от плажа, увеличават стойността си с поне 6 200 евро, докато тези на 500 м. Скали са средно 7 000 евро.



Тези цифри определят това, което за дълго време не е било количествено определимо: стойността на морето, свързана с жилище.



В проценти ние говорим за 35% повече от покупната цена на къща в центъра.



Последното всъщност започва от база от 200 000 евро (стандартно жилище) до 500 000, когато става въпрос за вили или къщи с голяма градина и басейн.





Ако с пропуск до 7000 евро можете да бъдете погалени от морския бриз, как можете да кажете "не" на подобна инвестиция?



Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB