Треска от недвижими имоти в Саленто: затова VIP-те го избират.

Италия може да се похвали с многобройни места с изключителна красота от север на юг, всяка от които с различни характеристики. Без съмнение, едно от местата, които през последните години бяха особено успешни от международна гледна точка, е Salento. Територията гледа към две морета: Йонийско и Адриатическо, които, когато се срещнат, предлагат прекрасен спектакъл на наблюдателите, които са близо до Пунта Паласия.



Потънал в историята и култура, която има своите корени в древна Гърция, полуостров Саленто е избран от множество известни личности и международни звезди като идеалното място за изграждане на собствен дом. Първата, която откри тази треска на недвижими имоти е Хелън Мирън, подобен избор на Франсис Форд Копола, Мерил Стрийп, Васко Роси, Мадона и Боно Вокс. Но какво кара тези знаменитости да останат и да купят апартаменти в Пулия?



Без съмнение, близостта до морето е един от крайъгълните камъни на този избор. Независимо дали на Адриатическо или Йонийско крайбрежие, полуостровът предлага едни от най-красивите плажове и брегове в Европа. От художествена гледна точка тези, които посещават района, могат да се загубят само в бароковия дворец Лече, който често е бил фона на многобройни филми на режисьора Ферзан Йозтек, толкова много, че същите хора са преименували „Piazzetta Carducci“. в „piazzetta Özpetek“. Храната и виното също играят важна роля: известното вино „Negramaro“, Gambero Viola di Gallipoli и Pasticciotto.





Но колко струва да си купиш къща в Саленто?

Тя започва от минимум 75 000 евро за къщи във вътрешните райони, 150 000 евро за старите вили в бароковия град, до максимум 300 000 евро за наскоро реновираните имоти на няколко километра от брега. Що се отнася до наетите къщи, решенията са още по-разнообразни. Селските къщи са много претъпкани, старинни къщи в зеленината на провинцията Саленто, обновени в светли цветове (обикновено бели) и "сухи" стени (типични за района).

Цената е около 30 евро на вечер. Възможно е също да останете близо до брега в апартаменти с големи градини за 450 евро на седмица. Ако търсите релаксация в страхотен курорт, можете да се възползвате от удобствата с вътрешен спа център, плувни басейни и конюшни, идеални за семейства или двойки, като цените започват от € 110 на човек. В допълнение към услугите, предлагани от хотелиерите, си струва да си припомним, че има множество фестивали и панаири от типични продукти, които, особено през лятото, оживяват общността на Саленто.

Всяко село предлага на посетителите възможността да се потопят в културата на мястото чрез вкусове, традиционна музика и неповторимата пейзажна обстановка. Сред най-известните събития си спомняме „La Notte della Taranta“ в Melpignano, фолклорна вечер, където популярната музика и „pizzica“ са главната атракция, събираща туристи от цял свят всяка година.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB