Балон за недвижими имоти в Австралия: ключът е в чуждестранните инвестиции

Дори един от най-авангардните нации с най-високо ниво на благополучие в света преживява период на криза в сектора на недвижимите имоти, който засяга тези, които се интересуват от закупуването на къща в Австралия.

Всъщност Австралия се опитва да контролира балона на цените на жилищата, особено в големите градове, с помощта на чуждестранни инвестиции в недвижими имоти, които са ориентирани към

повече в чисто нови домове.



Цените на недвижимите имоти са толкова високи, че дават един от най-големите австралийски градове, Сидни, вторият най-скъп град в света, на второ място след Хонг Конг.



Въпреки обема на сделките не е толкова висок, цените на жилищата са се увеличили

внезапно.



Причина за това, австралийското правителство, да започне да намалява силното търсене на покупка, за да поправи този застой, който анестезира страната, ограничавайки кръга за привилегированите купувачи, само до изключително богата цел.



Надяваме се, че цените на тухла, може да бъде намалена най-малко до 30% от стойността на сградата собственост, за да се върнете към ситуация на пазара на недвижими имоти и свободни от тези, които не са безразлични бариери.



Правилата за защита на всички потенциални купувачи влязоха в сила още през 2016 г., когато ситуацията беше по-малко драматична.



Но силното нарастване на населението (преди всичко заради младите хора, които всяка година виждат в Австралия „обещаната земя“ за самоопределение) предизвика паралелно нарастване на търсенето.



Трябва да се отбележи, че разходите за живот в австралийския континент са едни от най-високите в света, но всеки може, дори и с повече работни места (редовно регистрирани) да постигне много високо ниво на благополучие, както и солидна икономическа база.

Така че за един жител, този фантомен балон е забележим до известна степен.

Проблемът е именно за чужденци, които за очевидна необходимост трябва да намерят апартамент, за да се преместят на този континент.



Прогнозите съобщават, че невъзможността на много купувачи да си позволят лукса (защото сега е лукс) да си купи имот в Австралия, ще накара последните да изберат да подпишат договор за наем или, още по-лошо, да изберат за друга държава.



По този начин австралийският пазар на тухли ще има тенденция да отслабва и ще бъде възможно понижаване на цените по прогнозния (и най-вече очаквания) праг от страна на правителството.



Надяваме се за по-добри времена!





Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB