ПРЕГЛЕД НА ПАЗАРА НА ЖИЛИЩНИЯ ПАЗАР НА GIBRALTAR

Жилищният пазар в Гибралтар е "силен" благодарение на нарастващата икономика и много ниската безработица. През последните години територията се превърна в център за онлайн хазартната индустрия и за компаниите за финансови технологични услуги, които заедно съставляват почти една четвърт от работните места в областта.

Гибралтар е само 2,6 квадратни мили и в момента е в процес на строителен бум, тъй като предприемачите се стремят да посрещнат търсенето на жилища, създадено от притока на чуждестранни работници, много от които благоприятстват модерните разработки около яхтените пристанища на океанското село и Queensway Quay.

Правителството също така насърчава реконструкцията на квартала на Горния град, историческа и много елегантна зона, която е изоставена. Бивш полицейски квартал наскоро бе превърнат в апартаменти.

През последните пет години цените на жилищата непрекъснато нарастват. Нов висококачествен апартамент се продава средно от около 5 500 до 6 000 паунда на квадратен метър, в сравнение с около 4500 до 5000 паунда преди пет години.

Пазарът на наеми също е много силен.

През следващата година ще бъдат пуснати около 400 нови единици с една до четири спални, а още 500 до 600 студиа и едностайни са в етап на планиране, което би могло да прегрее долния край на пазара, като спекуланти и инвеститорите, които купуват под наем, се качват. Повечето от хората, които идват да живеят и работят в Гибралтар.

Около три четвърти от чуждестранните купувачи са британци. Останалите са преди всичко европейци, въпреки че има и израелци и австралийци.

Докато търсенето се движи до голяма степен от вноса на работна ръка, силният пазар на наеми също привлича чуждестранни инвеститори.

Правителствената данъчна структура има тенденция да привлича богати лица, тъй като няма капиталови печалби или данък върху наследството.





[от NYTimes]

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB