Луксозен пазар на недвижими имоти в италианската Ривиера

Италианската Ривиера има два луксозни пазара: източната Ривиера ди Леванте, която включва туристическите горещи точки на Портофино, Санта Маргерита и Чинкуе Тере; и западната Ривиера ди Поненте, която се простира от Генуа до Франция. Двете области са симилирани, но изтокът е по-надценен и впоследствие по-скъп.
Примери за имоти в Портофино и Санта Маргерита се продават за 15 000 до 20 000 евро на квадратен метър. На запад около Сан Ремо и Империя цените са от около 6000 до 7000 евро на квадратен метър.

Луксозните имоти започват от 1,5 милиона евро в западната ривиера и достигат до 2,5 милиона евро в Чинкве Тере и 5 милиона евро в Портофино и Санта Маргерита.

Цените на луксозните цени в западната ривиера са се увеличили с около 1% на година от 2016 г. насам след падането им по време на световната рецесия от 2008 г. На изток Ривиера цените на лукса са стабилни в по-голямата си част през последните години, въпреки че в особено желаните райони са се увеличили до 5% годишно, поради ограничения списък.

Чуждестранните купувачи на луксозни имоти на западната ривиера са склонни да бъдат европейци, но няма преобладаваща националност. През последните няколко години има купувачи от Германия, Франция, Швейцария, Монако, Скандинавия, Великобритания, Русия, САЩ и Австралия.





[от NY Times]

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB