Германско строителство: бумът през 2018 година.

След като се отдели от Берлинската стена в продължение на 28 години, Германия се откупи от социална и икономическа гледна точка, като днес се превръща в една от най-известните световни сили. Напредъкът започна незабавно, докосвайки върха на успеха от гледна точка на сградата през 1995 г., с възстановяването на Източен Берлин: 603 хиляди построени апартамента, с анексирана структурна криза, която наполовина намали работните места в сектора.

През следващите години - по-малко брилянтно именно заради гореспоменатата фаза - броят на новите апартаменти непрекъснато е намалял, за да докосне 160 хиляди единици от 2009 г. От 2009 г. до 2012 г. - в период на парична криза - бавното възстановяване е доведе до постигането на по-високо ниво, като се покачи с около 20%.

Според съобщението, съобщено в началото на юли от Statistische Bundesamt, през 2012 г. са издигнати около 200 600 апартамента: с 10% повече в сравнение с 2013 г., където „плюс“ е 15%. И тук демографската ситуация силно влияе на икономиката: с пристигането в Германия на около 1 милион бежанци през 2016 г. търсенето е достигнало прекомерни нива. Последното, свързано с вноска от 15 милиарда евро от правителството за възстановяване на пътища и мостове, значително е увеличило продажбите на строителния сектор с 2,3%, като през 2017 г. са довели до 235 милиарда евро.

IFO (Институт за икономически изследвания - Мюнхен) установи, че през тези години гражданите инвестират значително спестяванията си в недвижими имоти, тъй като ниските лихвени проценти на ЕЦБ подтикват все повече германци да избират инвестиране на земя, а не нормалните спестовни сметки.

Изчислено е, че през 2016 г. са завършени само около 300 хил. Апартамента, като заетостта в сектора е 790 хил. Служители, с 10% повече в сравнение с 2009 г. През първото тримесечие на 2017 г. оборотът на германското строителство, те отбелязват + 14.3% на годишна база.

Но това не е всичко.

Ръстът също имаше отстъпки по отношение на наемането на недвижими имоти, като достигна 3.5% повече от предходната година. Непрекъснат растеж, който не е спрял през 2017 г., но който продължава и днес, дори надхвърля всички очаквания. Според Федерацията на германската строителна индустрия, оборотът се е увеличил с 7,8% през първата половина, докато търговското строителство поставя турбото, надминавайки жилищните цени в ход.

И тук данните за първите шест месеца са ясни: + 9.8% увеличение на оборота и 11% увеличение на поръчките. Данните за обществените сгради са малко по-ниски, с ръст на оборота от 6% и увеличение на поръчките с 5%. Но високи нива, които представляват само един сектор на една от най-влиятелните държави в нашето време.

Новите сгради ще продължат да нарастват отново през 2019 г. при темп от 7%. Подобряване, но на по-ниски нива, също преструктуриране с 2% увеличение в сравнение с 2017 г. В детайли строителството на жилищни единици се очаква да нарасне с 3,3%, докато нежилищните 2,7%. Всичко това се дължи на добрия финансов момент на Германия и на голямото търсене на жилищни единици, наложено от необходимостта да се намери настаняване за новопристигналите емигранти.

Ако се интересувате от закупуване на имот в Германия, можете да посетите сайта на Realigro, където ще намерите съответния раздел.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB