Русия: защото инвестициите в недвижими имоти се забавиха

Русия: защото инвестициите в недвижими имоти се забавиха. Изглежда, че това не е идеалният период за Русия по отношение на инвестициите. Въпреки неотдавнашното Световно първенство, което трябваше да доведе до по-голяма икономическа видимост в противоположната страна, винаги в САЩ, Русия изглежда е в рязък спад на недвижимите имоти, в сравнение с предишните години.



Ако искате да търсите апартамент в Русия, може да сте бяла муха!



Нека да разберем защо!



През 2018 г. в Русия са инвестирани по-малко от 13 милиарда по-малко в сравнение с 2017 година.

Причините са много, но със сигурност включват в тази категория обезценяването на рублата с 10% и нестабилността на паричния пазар.



Новите санкции на САЩ също донесоха многобройни ограничения и родов скептицизъм към потенциалните инвеститори, които са избрали други региони.



През първата половина на годината жилищният сектор първоначално получи особено внимание - около 35% от недвижимите имоти.

Но това не беше достатъчно в сравнение с миналогодишните параметри.



Причина защо Русия се опитва по всякакъв начин да съживи пазара на тухли, като понижи цената на къщите и увеличава наемите.

Смята се също така, че страната иска да се изправи пред тази икономико-политическа криза чрез държавно финансиране, насочено към изграждане на нови бизнес центрове за привличане на богати и богати хора, готови да инвестират.



Има общо недоверие, предизвикано от дипломатическото напрежение между Тръмп и Путин, което, както всички международни политически въпроси, необратимо се влива в икономическия свят.



Следователно инвеститорите са разделени на две макро категории.



Онези, които не искат да бъдат повлияни от този песимизъм и да инвестират значително предвид липсата на конкуренция и широкия избор (както и по-ниските цени), и по-страшните инвеститори, които се страхуват от обезценяване на имота и невъзможност за подкрепа хипотетично липсва валидна икономическа възвръщаемост.



Каква ще бъде решаващата повратна точка?

Ще бъде ли възможно да се избяга от тази безизходица?



Според статистиката отговорът е положителен, като се има предвид бързата глобална икономическа тенденция, която, макар и бавно, ще инвестира и в Русия с радикален интерес към сектора на недвижимите имоти.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB