Ако продавате дома си или ремонтирате?

Дали сте закупили дома си с мисленето, че няма да го запазите за дълъг период от време? Сега ли сте привързани към дома си и се чувствате достатъчно обновителни? Може да се чувствате като вас и дома ви не е перфектното прилягане, и това е добре. Имате няколко възможности, които да обмислите. Трябва да продадеш дома си или да го обновиш?

Нормално е да искате да промените нещата в дома си, дори когато го изграждате от нулата. Идваш да научиш, че някои неща ще работят по-добре на определени места и че една спалня трябва да е била структурирана по различен начин и т.н. Например: „Обичам къщата си, но банята не е достатъчно голяма.“ Малките промени могат да бъдат направени с ремонти, но ако сте на мястото, където има изобилие от промени, които трябва да се направят, тогава може да е по-голямо изгодно да продават и купуват нов дом. Ремонти могат да бъдат скъпи и нещата да се допълват в зависимост от това, което правите. Имайте предвид цената на всички промени и дали можете да намерите ново място за по-достъпна цена.



Проблемите може да не възникнат в дома; може да е това, което е извън дома, което причинява проблемите. Може би сте на вода, а къщата ви се наводнява постоянно или се намирате на оживен път, който е силен и поразителен за вас. Има проблеми, които може да не сте осъществили, докато не се преместите. Това също е добре, защото не е нужно да останете на едно място, ако притежавате дома си. Имате много различни възможности за разглеждане. Това е един от красивите фактори за притежаването на собствено място и способността ви да контролирате решенията си.



Голям фактор за решението се свежда до това дали вашият дом е мястото, където е вашето сърце. Имате ли добри отношения със съседите си? Как се чувствате за местоположението на вашия дом и околните места? Вие сте в район, който расте? Ако обичате района, в който се намирате и имате силни връзки със съседите си, може би ремонтът е правилният вариант за вас. Ако нямате връзки със съседите си и не се наслаждавате особено на мястото, където се намирате, тогава продажбата може да е правилното решение за вас.



Може да сте на етапа, където семейството ви се разраства и няма начин да се направи магически спалнята в пространството, което вече имате. Вие или трябва да обновите и да построите друга стая или да намерите място, където да има достатъчно спални за вашето семейство. Това са въпроси, които трябва да си зададете и да ги разгледате, за да сте сигурни, че са в бюджета. Също така искате да гарантирате, че авансовите Ви разходи ще направят възвръщаемост на инвестицията Ви. Някои домашни ъпгрейди не покриват половината от разходите им, докато други могат да върнат 80-90%. Отново всичко зависи от това колко голям е ремонтът, който искате.



Най-добрият начин да определите дали трябва да продадете или обновите дома си е да определите какво трябва да се направи с вашия дом. След това започнете да цените всичко и създайте бюджет. Също така погледнете и други домове, които са във вашия бюджет и които отговарят на всички критерии, които търсите. Погледнете негативите и позитивите с двете и се опитайте да стигнете до заключението какво прави най-разумното и какво ще ви направи най-щастливите. Ако не сте били доволни от дома си, най-доброто решение е да продадете.



В Realigro можем да ви помогнем да намерите дом, който ще ви направи най-щастливите и отговарят на всички ваши желания и нужди. Вие сте на една крачка от намирането на вашия дом-мечта.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB