Хърватия: обратно на пътя

Хърватия: обратно на пътя.

С разширение от 56 хиляди км², с изглед към Адриатическо море, Хърватия е една от най-ексклузивните дестинации на мода през 2018 г. Не само за туризма: всъщност много чужденци са решили да се преместят или да купят втори дом в нацията с капитал Загреб. Първата държава на Балканите, която влезе в ЕС (през 2013 г.), носи със себе си история, която не е проста, с непрекъснатото господство от хора, които са оставили своя отпечатък. От 1991 г. е независима нация, която е част от бивша Югославия повече от 70 години. Днес това е полупрезидентска парламентарна република.

Оставяйки настрана историческата част, трябва да обърнем внимание защо днес тя се е появила отново от всички фронтове до степен, че инвеститорите могат да намерят и купят втори дом в Хърватия. Действащото законодателство предвижда данъчни стимули и други видове стимули за инвеститорите въз основа на Закона за инвестиционните стимули (ГВ, № 102/2015), закона за изменения и допълнения в закона за инвестиционните стимули (ОВ, бр. 25/2018 г.). ) и на Закона за стратегическите инвестиционни проекти (ГУ № 29/2018).

Помощта за инвеститорите се предоставя от агенция "HAMAG BICRO" за малки и средни предприятия и AIK - Агенция за инвестиции и конкурентоспособност. Преките чуждестранни инвестиции са нараснали със 7,5% в сравнение с 2017 г., за общо 1,8 милиарда евро. Между 1993 г. и миналата година общата сума на преките чуждестранни инвестиции е била 32,6 милиарда евро, от които 2,4 милиарда евро са за двупосочни инвестиции.

Основен инвеститор е Холандия с инвестирани общо 6,7 милиарда евро от 1993 г .; на второ място е Австрия (4 милиарда), след това Италия (3,4 милиарда), Германия (3 милиарда), Люксембург и накрая Унгария с около 2,8 милиарда.



Настоящото правителство, което е на поста от юни 2017 г., е сред приоритетите си икономическото възраждане, фискалната консолидация, приватизацията и стартирането на големи и многобройни енергийни, зелени и инфраструктурни проекти. Ето двете места с най-голям интерес ( и красота) за закупуване на недвижими имоти в Хърватия: Загреб е не само столицата и най-големият град в Хърватия, но и неговият център за бизнес, висше образование, култура, изкуство и свободно време. Модерен градски център с богато историческо наследство, привлича интереса на много емигранти всяка година.

Благодарение на своя климат и приятната жизнена среда, Загреб може да бъде идеалната дестинация за вашето изселване. Цените на къщите се колебаят между 160 000 и 200 000 евро за къща в центъра. Истрия и нейните фарове са идеални за тези, които искат напълно да се потопят в хърватската култура „морска гледка“. Цените за престой в фар започват от 80 евро на вечер, като за покупката вместо апартамент в района на Истрия, на брега, можете да посетите тази част на сайта: Realigro Хърватска.

Месечните разходи за висок стандарт на живот в Хърватия са между 400 и 700 евро. Всичко очевидно се основава на местоположението и типа настаняване, който предпочитате.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB