5 Умни начини за изграждане на собствен капитал

Home Equity е частта от стойността на вашия дом, която запазвате и е от съществено значение за изграждане на богатство и поддържане на собствеността. Изграждането на справедливост отнема няколко различни стъпки и добра стратегия за бюджетиране, за да бъде печеливша.
Тази статия ще ви покаже пет умни начина за изграждане на домашен капитал умен и ефективен начин.

Нека да разгледаме определянето на размера на собствения капитал. Не е трудно да се изчисли справедливостта; всичко, което трябва да направите, е да определите колко авансово плащане ще оставите и общата стойност на имота. Ако заложите 5% за авансовото си плащане, тогава текущият ви капитал на имота е 5%. Колкото повече плащате на имота си, толкова повече ще спечелите.






Няма по-добър начин за отглеждане на капитал, а след това - за да оцените вашата собственост. В зависимост от пазара, областта, в която се намира вашият имот, и много други фактори - оценката на имота може да отнеме малко или дълго време. Тъй като пазарите остават стабилни, то е доста проспериращо за много собственици през последните няколко години. Влиянието на поскъпването на недвижими имоти е подобно на инвестирането в акции. Веднага щом стойността се повиши, вие се възползвате - същото важи и за оценката на собствеността и много хора смятат, че това е по-безопасна инвестиция. В света има само толкова много земя, а след като я няма, ще бъде много скъпо да се купува.
Направете голяма първоначална вноска, ако можете да си позволите също! Когато някой направи голямо първоначално плащане на част от имота, първоначалният им баланс на заема ще бъде по-малък, което означава, че сте сведени до минимум сумата, която трябва да заемете. Това води до по-малко разходи за лихви, по-контролирани месечни плащания, по-ниски лихви по ипотечните кредити и намален план за застрахователни премии. Има много други предимства, които трябва да се вземат под внимание, както и прогресивно възникване на бюджета. Колкото повече поставяте, толкова повече ще трябва да започнете с собствеността си. Ако е необходимо в бъдеще, можете да изтеглите капитал от дома си чрез заем за собствен капитал, стига да отделите 20% или повече за първоначалното си плащане.
Възползвайте се от финансовите бонуси. Ако имате някакви бонуси за работа или наследство, за да помогнете за изплащане на ипотеката си, това ще ви спести пари в дългосрочен план. Колкото по-скоро изплатите ипотеката си, толкова по-малко пари ще трябва да платите за разходите по кредита. В зависимост от това колко отлагате ипотеката си всеки път, можете да помолите кредитора си да преоцени вашите плащания въз основа на еднократните суми, които сте изплатили. Това би трябвало да намали значително плащанията по кредита, защото вие по-бързо плащате на имота.
Направете подобрения в дома си, които ще бъдат от полза за продажбата в бъдеще. Винаги мислете напред и определете как промяната в оформлението на кухнята или добавянето на друга спалня ще повиши стойността на вашия дом. Козметичните функции като нова мивка или съдомиялна машина няма да добавят прекалено голяма стойност, но допълнителните спални и баните и отвореното жилищно пространство ще донесат стойността на вашия дом. Винаги се уверете, че е достъпен, преди да направите някакви подобрения. Искате да сте сигурни, че ще получите стойността от подобренията, когато продавате.
Ако търсите да се изгради капитал много бързо, да изберат по-нисък срок ипотека. Вместо 30-годишна ипотека, опитайте да направите 15-годишна ипотека, която ще натрупа капитал на вашия имот два пъти по-бързо. Всичко зависи от вашата финансова ситуация и ако това е възможно. Не забравяйте, че месечните ви плащания ще бъдат два пъти повече, защото срокът ви е по-малък, но ще избягвате всички тези ненужни разходи, ако можете да си позволите също. Най-добрият начин да се определи дали можете да си позволите по-нисък срок на ипотека е да създадете план за бюджетиране и да включите всичките си разходи и капитал. Уверете се, че можете да живеете удобно и да правите всички месечни плащания. Нещата в живота понякога могат да бъдат неочаквани, затова се уверете, че имате фонд за това с достатъчно спестявания - в случай на извънредни ситуации.


Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB