Австралия срива недвижими имоти: цените в Сидни и Мелбърн спаднаха с 20%

Инцидент, който не може да бъде пренебрегнат - казва Шейн Оливие от AMP Capital, изправен пред сериозния проблем с драстичния спад на цените на австралийския пазар на недвижими имоти. Фактори, включващи слаб достъп до самия пазар, намаляване на кредитите, по-тежки ипотеки и драматично намаляване на инвеститорите.

Този смъртоносен микс е нанесъл големи щети на целия австралийски пазар на недвижими имоти, толкова много да бъде подозрителен и да деморализира всички потенциални инвеститори, които искат да закупят имот в Сидни.

Един от главните градове на континента е записал някои ужасяващи капки, провокирани освен от прекомерното увеличение на офертата.

Заедно със Сидни, паралелно се срина друг пазар на недвижими имоти, ако не и по-важно: този на Мелбърн.

Спадът сякаш достигна своя връх преди година. Но в действителност годишният спад е надвишил минималната тенденция (и вече в момента на загриженост) от 5%.

Надяваме се, че и други много важни градове като Канбера, столицата, Хобарт, Аделаида и Бризбейн.



Дори банките не са склонни и могат да започнат да се стягат твърде много за инвеститорите, които решат да кандидатстват за заем чрез инвестиция в недвижими имоти.



За съжаление, бъдещите прогнози за тази нация и особено за двата гореспоменати града изобщо не са положителни.



Тя обявява нов срив до 40%, което ще доведе до значителна промяна в историята на австралийския пазар на недвижими имоти.

Сред другите фактори, които са увеличили този срив, ние несъмнено идентифицираме и отношението на потенциалния инвеститор.

По-голямата част от „умереността“ беше постигната чрез силния контрол и предпазните мерки, предприети от индивида в очакване на инвестиция в австралийската тухла.



Следователно, с по-голям избор и по-малко спешност, те имат по-малко купувачи на пазара и тези, които вече присъстват, предпочитат да спрат на първа и малка инвестиция.



През последната година само 44% от домовете са продадени, с намаление от над 95% през последните 14 години.

Надяваме се, че този срив може да бъде намален през следващите години, но за пазара е много трудно да се възстанови.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB