Европейските шампиони по недвижими имоти от 2019 година

С въпроса за Brexit, който продължава да съществува и създава много катаклизми в цяла Европа, цялата международна икономика се фокусира върху пазарите на недвижими имоти в големите европейски градове, малко да направи незабавно сравнение с Лондон, но и да анализира в най-добри чуждестранни ситуации.
Всъщност много компании са решили да напуснат Обединеното кралство, избирайки различни нации, често диаметрално противоположни.

Но какви са притежателите на максималната сила на недвижимите имоти?
Най-високите цени в Европа продължават да съществуват в Париж, Женева и Монако, докато останалите градски райони посрещат туристи със средно ниско ниво.

Сред различните нации със сигурност не бихме могли да забравим Загреб, столицата на чудесната Хърватия. Тази година тя увеличава своя потенциал от всички гледни точки, също и благодарение на първата си компания за цифрови недвижими имоти, симптом за силна експанзия на пазара.
Цените на имотите са се увеличили с 20% в сравнение с миналата година и само времето, през което даден имот остава на пазара, намалява.
Сред европейските гиганти със сигурност не бихме могли да забравим Португалия, много желана дестинация, особено за летния период. Със своята столица, Лисабон, Португалия успя да инвестира с 30% повече от миналата година през последния месец. Целевата аудитория е тази на луксозния пазар, а основните купувачи са представени от канадци, италианци, бразилци и американци.
Сега е моментът за една от най-иновативните и креативни земи в Европа: Холандия.
70% от холандския пазар на недвижими имоти се основава на договори за наем.

Но Амстердам не е опорна точка на пазара на тухли. Ротердам държи рекорда като най-известния град от чуждестранни инвеститори, но също и от местни. Въпреки че цените се покачиха рязко през последните месеци, средно около 300 000 евро, Ротердам остава шампион на нидерландския пазар на недвижими имоти.

Придвижвайки се на изток, Пловдив се очертава като вторият най-важен град в България. Наречен като столица на европейската култура, той ще бъде център на вниманието през 2019 година. Столицата София се подобрява с всеки изминал ден, благодарение на растежа на новата подземна линия, разположена в южната част на града. Въпреки това, ценовата тенденция е в съответствие с европейската средна, с увеличение на луксозния сегмент от 6% повече от миналата година.

Не на последно място е малка, но много богата държава във всеки сектор: Австрия.
През 2019 г. Австрия навлиза във фаза на бум на недвижими имоти, превръщайки се в една от най-търсените дестинации в интернет от инвеститорите.
Най-скъпият град е Китцбюел, който отбелязва 40% увеличение на цените спрямо януари.
Какво да кажа, като цяло изглежда, че Европа се защитава добре, въпреки Brexit!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB