Финландия: цените се покачват в столицата, но страната се забавя!

Финландия е част, в колективното въображение, в розовата страна, особено чувствителна към темата за устойчивостта. Като такава, тя се счита за новаторска реалност въпреки бюрократичната си - административна простота.

 На икономическо ниво. тя е солидна и ориентирана към международната търговия, като се ползва с основни ресурси, които са изключително търсени от много други страни. Именно присъствието на тези природни елементи гарантира и структурна уникалност на сградите в сектора на недвижимите имоти.

Но въпреки че това въведение може да изглежда надеждно и оптимистично за Финландия, в действителност в момента има значителни проблеми.
Секторът на недвижимите имоти отбелязва необичайни и безпрецедентни резултати.

Ако в столицата, всъщност, в Хелзинки, цените на имотите продължат да нарастват, благодарение на ниските лихвени проценти и общото подобрение на икономико-финансовата ситуация в страната.
Анализирайки детайлно, средните цени на жилищата се увеличават с 3% в сравнение с последното тримесечие на 2018 г., а тези на етажната собственост с 4% и накрая, що се отнася до къщите с тераси, се говори за увеличение от 2%.
Това се случва в Хелзинки, но ситуацията не е хомогенна в цялата страна.

Като цяло, средната цена на старите жилища се е увеличила само с 1%,
Въпросът обаче продължава да пада. Достатъчно е да се каже, че миналата година общите сделки спаднаха с 10% на база 50 000 единици, след годишния спад, който вече беше обявен през 2017 г. от Статистическата служба на Финландия. Също така разрешенията за пребиваване за жилищни сгради са намалели с 17% на базата на 33 600 единици през първите десет месеца на миналата година.

Въпреки че финландската икономика се е увеличила с 3,4% в началото на 2019 г., растежът в останалата част на страната изглежда е в застой, именно заради сектора на недвижимите имоти, който е леко блокиран от липсата на търсене и оферта. прекомерно.

Опасява се, че в една от скандинавските страни, където кризата изглежда никога не е пусната в действие, може да бъде открита фаза на „балон на недвижими имоти“.

През 2000 г., само за да подчертае как и след като тази нация винаги е била на преден план, правителството е премахнало изискването нерезидентът да е задължен да получи специално разрешение, за да придобие вторично имущество във Финландия.

 Затова чужденците бяха поставени на същото ниво като финландците, отваряйки се към международния пазар на недвижими имоти и довеждайки нови чуждестранни портфейли в местния.
Въпреки това остава необходимостта чужденците да кандидатстват за разрешително за закупуване на имоти в архипелага Ahvenanmaa.

Какво ще се случи във Финландия в бъдеще?
Трудно е да се намери отговор, като се има предвид, че ситуацията е особено разнообразна в цялата страна. Надяваме се, че търсенето може да се върне пропорционално на предложението, за да се гарантира по-добра скорост на националната икономика.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB