Русия се възстановява: чуждестранните инвеститори доминират на пазара

По-рано споменахме, че 2018 г. не е свършила приятно със студена Русия. В цялата национална икономика, но особено в сектора на недвижимите имоти, тази държава е претърпяла силно разклащане, произтичащо и от геополитическите напрежения, които винаги са характеризирали тази страна.

 Но най-накрая можем да дадем добри новини! Русия се възстановява от тази фаза на стагнация, благодарение на намесата на чуждестранен капитал. Основните инвестиции попадат именно в сектора на недвижимите имоти, който според статистическите данни е достигнал исторически максимум в сравнение с последните 10 години.

 Новата движеща сила зад най-студената икономика на Европа е 60 милиарда рубли за търговски недвижими имоти и 70 милиарда за инвестиции в жилищни имоти.
Чуждестранните транзакции са представлявали около една четвърт от инвестициите в имоти, общо 248 млрд. Рубли през 2018 г. Тази година, вече през януари, тези прагове се увеличиха бързо и с повече от положителни резултати.
Единственото ограничение са санкциите, в които е лесно да се влезе, като се има предвид, че Русия все още е една държава и от геополитическа гледна точка, но преди всичко от административна гледна точка.

Що се отнася до руското общо икономическо подобрение, не можем да не споменем различни показатели.
Цената на петрола, основният продукт, изнасян от Русия по целия свят, се е увеличил експоненциално и темпът на инфлация е паднал с бързи темпове, което очевидно води до намаляване на лихвения процент и като цяло по-добър подход към чуждестранни инвеститори в Русия.
Как се намеси руското правителство?

За гражданите са въведени многобройни държавни субсидии, като намаляване на годишната лихва от 5%, за да се позволи на все по-младите семейства да купуват имот дори и при по-субсидирани цени. Всичко очевидно е насочено към „определено по-бърза и иновативна икономика, която вижда не само бащите на семейството, но и младите хора, които решават да инвестират в руския пазар на недвижими имоти.
Като допълнителен тласък на пазара на недвижими имоти, ипотеките са субсидирани от онези, които възнамеряват да финансират нови жилищни проекти, за да подобрят и насърчат ново строителство.

Какви са прогнозите на икономистите от индустрията?
Руската макроикономическа среда е предназначена да се модернизира, благодарение на тези радикални, но важни промени за цялата държавна система. Въпреки че цифрите не винаги са надеждни, тъй като винаги е необходимо да се извършва както количествен, но преди всичко качествен анализ на разглеждания сектор, факт е, че през последния период руската икономика се възстановява след период на дълбока депресия.

Ето защо се надяваме, че това ще бъде началото на революция в името на руската тухла!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB