Швеция и пазарът на недвижими имоти: нови проблеми на хоризонта

Обикновено, когато става дума за скандинавските страни, в колективното въображение, благосъстоянието е първият характерен елемент.

Едва ли се споменава думата „криза“, като се има предвид, че тя е група от особено активни нации и е ориентирана към целогодишното развитие във всеки сектор.
Въпреки това 2019 г. не изглежда да е потвърдило тази ситуация.

 Всъщност можем да кажем, че по отношение на Швеция и особено на пазара на недвижими имоти, реалността изглежда напълно преобърната. В продължение на няколко години се наблюдава липса на жилища, а цените на жилищата нарастват експоненциално.
Жилищната политика през последните няколко години има значително въздействие, особено на международно, но и на местно равнище. Причина за прилагането на реформи и планове за опазване на територията от екологична гледна точка, но също и за стимулиране на подписването на договори за покупко-продажба.

Програмата „Милион“ се основава именно на най-бързия процес на урбанизация в Швеция. Много нови домове бяха построени в предградията и очевидно бяха по-малко привлекателни от тези в центъра. Причина за прилагането на план за модернизация, за да се насърчат инвеститорите да купуват имоти дори в по-малко градски райони.

Изграждането на тези нови апартаменти обаче не е успяло да поддържа постоянен темп, който да издържи на внезапното нарастване на демографското равнище.
Всъщност имигрантите са изправени пред много трудности по отношение на намирането на имот, като се има предвид, че столицата Стокхолм е един от най-бързо развиващите се градове в Европа.
За да можете да подпишете договор за наем, трябва да имате своя шведски идентификационен номер.

 Средната цена за наемане на апартамент е 6,500 SEK. Проблемът обаче е времето за изчакване за подписване на договор, тъй като има твърде много граждани, които желаят да получат жилище, но наличието на оферта е строго ограничено.

Но защо не са построени повече къщи в Швеция?
Има много причини, но основните са следните:

• Цените на земята и разходите за строителство са скочили
• Държавните субсидии за строителни фирми са намалени
• Придобиването на земя и одобрението за планиране отнема твърде много време и прекомерно дълъг процес

Следователно може да се види, че жилищните проблеми на Швеция не са били родени вчера, а са резултат от неправилно управление, което се повтаря с времето и липсата на гъвкавост в съчетание с високите разходи за строителство.
Строителният бум, който се надяваме да излезе възможно най-скоро, може просто да облекчи част от тази драматична ситуация, но не и напълно да го рестартира.
Ето защо се надяваме, че чрез прилагането на нови широкообхватни жилищни и политически планове, Швеция най-накрая може да си възвърне равновесието.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB