Обзаведете дома си: модерен или съвременен дизайн?

Многократно сме се занимавали с темата за тенденциите и може би именно един от елементите, който отличава един дом от друг. Често имаме неясни идеи как да обзаведем апартамента си, но не можем да ги направим конкретни. Но сигурни ли сме, че знаем точно какъв стил е подходящ за нашата къща?

Днешната тема е именно това: да приемем модерния стил или да предпочитаме съвременния стил?
Ще открием заедно кои са основните разлики и ще разберем кои предпазни мерки трябва да следваме, за да можем да постигнем съгласуваност и на стилистично ниво, за да направим пространствата, в които живеем, по-близо до нашите нужди. В края на нашия раздел ще бъде възможно да се разбере кой дизайн е най-подходящ за структурата на вашия дом и най-вече да избегне най-често срещаните грешки.
И тогава, ако сте готови, можем да започнем!

Нека започнем със стила, дефиниран „модерно“. Както можете да предположите, тази терминология се използва във връзка с периода от началото на средата на ХХ век. Този стил е предшественик, така че можем да го наречем, на съвременен дизайн. Открит от Bauhaus, този дизайн се фокусира върху прости форми и линии и функционалност. Ако сте любители на простотата и цветовете, които припомнят природата, със земни нюанси, това е стилът за вас! Друг стълб на съвременния стил е преоткриването на екологични материали.

Дървесина, кожа и камък често се използват както като вътрешни структури, така и като истински аксесоари за обзавеждане. Съществеността и изкривените и аеродинамични фигури са задължителните за тези, които искат да имат "модерна" къща. " Ние препоръчваме приемането на този стил за онези, които, въпреки че не разполагат с изключително големи пространства, желаят да пресъздадат в собствените си стени “zen” и светли настройки.

Сега, когато подробно описахме характеристиките на модерния стил, можем да анализираме детайлно съвременния стил.
Съществената разлика по отношение на предходната е, преди всичко, в отсъствието на времева референция, която бележи началото на тази "ток". Всъщност съвременният дизайн означава всичко, което заема мода от гледна точка на мебелите, които са най-популярни.

Именно тази неяснота прави съвременния дизайн интересен. Но някои качества трябва да бъдат подчертани, за да се избегне създаването на среди с обезцветяване и контрастиращи стилове. Сенките не са от естествената среда, но се предпочитат студени, неутрални тонове. Ключовата дума е минимализмът. Материалите, използвани за създаване на пространства в съответствие със съвременния стил, са никел, хром, стомана, комбинирани с изключително естествени текстури, като юта.

Този стил не се поддава на всички настройки. За предпочитане е да се възприеме за обзавеждане на домове, които имат основна структура, така че да го обогатяват с типични елементи от най-артистичния дизайн там!

Това са насоките, които ще ви помогнат да дадете на вашия дом силна и добре дефинирана идентичност. Но помнете, че чувството „у дома“ означава да си на място, което може да предаде част от нас. Така че, бъдете свободни да нарушите тези правила, за да направите дома си уникален!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB