Гръцкият пазар на недвижими имоти: как и защо се възстановява

Гърция винаги е била желана дестинация както от младите хора, така и от възрастните, и е известна по целия свят с естествените си красоти и уникалната си и неподражаема култура.
Всяка година има много посетители, които решават да останат на един от гръцките острови, за да се насладят на кристално чисто море, дългите плажове и красивите залези.
Но Гърция е и земя, която се оказва, че може да се откупи, за да излезе победител дори след критичния бич, който удари всички сектори на икономиката, а не на самата нация.
Въпреки кризата, която буквално е възприела тази държава, както от икономическа гледна точка, така и от политическа и социална гледна точка, 2019 г. изглежда е повратна точка за Гърция.
Всъщност, още в първите дни на януари бяха отбелязани отлични резултати, свързани с политиката на този народ, ориентирана към възстановяване, която сякаш беше на ръба на бездната.
Причината, която донесе многобройни ползи в различни сектори, се роди без съмнение от движещата сила на туризма.
Нека видим подробно как.
Основната програма, наречена „Златна виза“, привлече големи инвеститори в страната, позволявайки на Гърция да участва активно в инициативата „Път на коприната“, да навлезе на китайския пазар и, разбира се, да привлече възможно най-много на гръцкия полуостров. чуждестранен капитал.
 Заместник-министърът на гръцката икономика подчерта, че този проект е направил Гърция силно конкурентоспособна за кратко време, позволявайки на страната да разшири групата на потенциалните инвеститори и да им позволи да изберат да купуват недвижими имоти от 250 000 евро ,
Активните инвеститори са представени от Турция, Русия, Китай, Египет и други северноафрикански държави, благодарение на възможността за получаване на виза, влизайки в споменатата по-горе програма.
„Златната“ виза наистина донесе отлични резултати по отношение на скоростта на транзакцията и умножаването на същата. Десетки инвеститори, които купуват имоти, автоматично получават разрешение за пребиваване. През първите три тримесечия на миналата година цените на имотите са се увеличили с 3% на годишна база.
 В Солун имотите се повишиха само с 0,8% по отношение на цената.
Но решаващата роля в тази земя е предизвикана от много силното търсене на имоти под наем, особено от страна на туристи и работници.
 Жилищните инвестиции въз основа на лизингите са се увеличили с 12%, което позволява на гръцката икономика и особено на пазара на недвижими имоти, да подтикнат цяла нация, която рискува само преди няколко години, да се вижда напълно на колене.

Какво да кажем, ние се надяваме, че Гърция може да продължи да доминира на сцената до пълния си потенциал!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB