Барселона и пазарът на недвижими имоти: градът става "за богатите"

Известно е, че някои особено интересни места никога не са засегнати от критични периоди като другите. Независимо дали е летен или зимен, висок или нисък сезон, има тези активни градове и особено под визьора на инвеститорите 365 дни в годината. Но често може да се случи, че поради тази голяма автономия, кривата на предлагането може да се движи към добре определена цел: тази на бъдещите по-богати инвеститори. Всичко това се случва в Испания, именно в един от най-красивите и туристически градове: Барселона.

Всъщност, през първите няколко месеца на 2019 г., на пазара на недвижими имоти, нямаше дори къща за по-малко от 150 000 евро. Този детайл, който очевидно може да изглежда маргинален, в действителност е симптом за една наистина значителна промяна. Недвижимите имоти в Барселона променят формата си, адаптирайки се към нова сегментация - тази на богатите.
Вече 2018 г. завърши с голямо увеличение на цените на жилищата дори в Мадрид, столицата, с 16,4%, ниво, което в национален мащаб се разкри с добър процент от 13% повече.

След колапса, който бе видял главния герой на Барселона през 2007 г., през 2014 г. Испания откри нова ера: позитивна тенденция, която изглежда достигна историческите върхове. Проблемът, който възниква от тази ситуация, се дължи на липсата на голям и разнообразен жилищен фонд, способен да задоволи всяко искане на пазара, предпочитайки очевидно по-тесен и по-финансово по-силен кръг.
Безспорният натиск на търсенето предизвика нещо като „ефект на фуния“, което драстично намалява възможността за намиране на нов имот както в Барселона, така и в Мадрид. Причина за това, с течение на времето, имотите да станат демоде, а нуждите на инвеститорите се променят и променят по силата на обществото, политиката и дори околната среда.
Друга област, която най-добре представя тази ситуация толкова силна от икономическа гледна точка, но преди всичко недвижими имоти, е така наречената „Диагонал Мар“, област, където през 2018 г. продажбите са завършени за 12 000 евро на квадратен метър. Очевидно се отнасяме към древни и луксозни вили и тавани, оборудвани с всякакъв комфорт, както и с прекрасна гледка към морето.

Има и съоръжения на определено ниво, като хотели, конгресни и търговски центрове, да не говорим за музеите и частните плажове, които привличат туристи от цял свят всяка година.
Въпреки това, сделките се увеличават, с увеличение на продажбите с 8% в сравнение с 2017 година. Най-големите инвеститори на испанската тухла са италианците, следвани от американците и германците.
Какво да кажем, изглежда, че испанската тухла е станала златна!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB