Цените на имотите нарастват драстично: странният случай с Финландия

Отлична образователна система, безупречно обслужване, качество на живот сред най-високите. Можем да продължим безкрайно ... когато говорим за Финландия. Изглежда, че тази страна е толкова съвършена, толкова много, за да създаде силна и искрена конкуренция със САЩ по много начини.

И все пак, този излишък в положително положение е санкционирал и все още санкционира сектор от тази нация: този на недвижимите имоти.

Според годишния доклад на Economist, намирането на дом в Хелзинки се оказва изключително скъпо, толкова много, че потенциалните купувачи могат да променят мнението си, когато започнат да се справят със стратосферните цени на това състояние.



Във Финландия има около 2,6 милиона жилища, 40% от които са еднофамилни.

Финландската демографска трансформация оказва силно влияние върху предлагането, толкова много, че достига до плашещ резултат: по-малко чужденци са заинтересовани да инвестират във финландската тухла.



Въпреки че строителният сектор се е увеличил значително, предложението е съсредоточено в столицата, което го прави толкова сложно да се придобие собственост върху имот на изгодни цени.



Всъщност, колкото по-голяма е нуждата от изграждане на нови жилища, толкова по-големи ще бъдат разходите.

Цените на продажбите на недвижими имоти се колебаят около 6 хиляди евро на квадратен метър, така че изглежда няма разлика между средния нисък и луксозния жилищен пазар.



И това не е всичко. Прогнозите показват постоянно и вероятно неудържимо покачване на цените (гарантирано от богатството на нацията и високото качество на живот, от неоспоримата стойност).



Нека видим в детайли най-луксозните зони.

Квартал Лаутасари, остров, заобиколен от зеленина в Балтийско море, започва от 18 хиляди евро.

Тук има еднофамилни къщи и вили, също модерни и наскоро построени, някои от които със собствен док, който да закотви лодката си.



Вместо това във вътрешността на страната, старите къщи от миналия век започват от 10 000 евро на квадратен метър.

Можем ли да говорим за спекулативен балон? Това все още не е ясно, но със сигурност ситуацията далеч не е удобна за малките инвеститори, които искат малък ъгъл на мира във Финландия.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB