Срив на инвестициите в недвижими имоти в Русия: последните новини

Кой никога не е искал да изследва Русия с цялото си величие?
Всяка година има милиони туристи, които решават да посетят тази богата на история земя и в същото време уникална от икономическа, но и социална гледна точка.
След футболния свят през 2018 г. изглежда, че броят на посетителите е спрял и, още по-сериозно, икономиката като цяло е напълно заснет.
Според последните статистически изследвания, Русия преминава през много критичен период, от икономическа гледна точка, но също и от социална гледна точка.
 По-специално, сектор, който страда много от тази неблагоприятна ситуация, несъмнено е секторът на недвижимите имоти. Обемът на инвестициите в недвижими имоти достигна 2,9 млрд. Долара през 2018 г., което е намаление с 40% в сравнение с предходната година (което вместо това възлиза на 4,8 млрд. Долара).
Резултатите са много близки до историческия минимум от 2015 г., когато икономиката беше спряна, след дълъг период на рецесия.
Основната причина за този резултат е в санкциите срещу Русия, произтичащи от нестабилността на новите основни пазари и драстичния спад на цените на петрола.
Понастоящем, за разлика от 2015 г., 2019 г. се характеризира с изразена промяна в кривата на пазарно равновесие (в случая недвижими имоти) към линията на търсенето. Всъщност имотите на руския пазар на недвижими имоти са все по-малко, но и чуждестранният капитал, предназначен да инвестира в руската тухла, става все по-оскъден.
 По-специално офисният сектор все още е единствената движеща сила на цялата система, с общ обем от 30%.
Санкт Петербург продължи да увеличава своя "дял" на руския пазар на недвижими имоти, но с катастрофа от 66% в сравнение с 78 през 2017 година.
Докато приносът на чуждестранния капитал е все още по-висок, отколкото през предходните години, същото не може да се каже за националните инвеститори, които все по-малко се интересуват от закупуването на имот в Русия, като склонни да сближават своите икономически-финансови ресурси или в други сектори или дори в чужбина.
Прогнозите за текущата година също не изглеждат положителни. Всъщност се очаква икономическият растеж да остане около 1.2%, поради санкции.
Затова се опасява, че максимумът, който инвестициите ще засегнат през 2019 г., ще бъде 3,5 милиарда долара.
Дори хотелският сектор, който изглежда е в пълна криза, тъй като заетостта е спаднала до 55%, е причинила значителни щети на пазара на недвижими имоти.
 Като цяло цялата руска икономика се основава на вътрешния бизнес и на пътуванията, свободното време или бизнеса, поради което липсата на интерес към тези икономически категории силно е повлияла на цялата система.
Надяваме се, че новата година може да е щастлива за тази земя, която за съжаление изглежда е замразила всичките си най-добри карти под студения студ в Москва.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB