Прераждането на недвижимите имоти? Ето резултатите от първия семестър

Обемът на инвестициите в търговски имоти в световен мащаб се е увеличил значително в сравнение с миналата година. Във финансово отношение се говори за над 400 милиарда долара само през първото тримесечие. С леко увеличение на нивото на икономиката, особено в САЩ, и съответното намаляване на лихвите, перспективите за втората част на 2019 г. също изглеждат отлични. Кои са важните аспекти, които характеризираха първата половина на текущата година?

• Глобални (търговски) инвестиции в недвижими имоти, определени като CRE, със свързани операции на ниво образувание, възлизат на 250 милиарда щатски долара през второто тримесечие на 2019 г. Ръст от почти 20 процентни пункта спрямо предходното тримесечие , но в нетно намаление (минус 7,5%) от второто тримесечие на 2018 г.
• Американските пазари, именно от EMEA и APAC, показват възстановяване на инвестициите от първото тримесечие, но намаляване на броя на свръх големите транзакции, в допълнение към липсата на качествени активи за продажба.
• Силните лизингови дейности насърчиха ново търсене от страна на инвеститорите за (стандартни) офис активи.
• Въпреки увеличаването на сделките с офиси, индустриалната и хотелиерската дейност са се стабилизирали.

Инвестициите в офис сектора проправи пътя за растеж през второто тримесечие. По-специално, в градовете Берлин, Токио, Бостън и Сан Франциско се наблюдава ясно увеличение на стойността на транзакциите над 50% на годишна база.

 Зашеметяващи резултати, като се имат предвид критичните периоди, характеризиращи цялата световна икономика. Докато по-голямата част от секторите, които попадат в света на недвижимите имоти, са имали по-малко транзакции, отколкото през последните няколко години, офертите над 100 милиона долара се отличават в офис сектора.

На какво се дължи този ефект? търсенето на висококачествените офис площи остава високо поради здравословния растеж на заетостта. Световната икономика преживява единадесетата година от официално най-дългия цикъл на растеж, инвеститорите искат стабилни трофейни активи, за да могат да гарантират значителни парични потоци и потенциална защита от понижение.

В Европа инвестиционната активност се подобрява в някои части на Европа, особено в офиса и жилищния сектор. Въпреки всичко обаче липсата на качествени продукти на пазара е значително ограничение, освен това все още има несигурност относно все по-неуловимите и непроменени политики за контрол на наемите в ЕС, които могат да заглушат и обезкуражат интереса на бъдещите инвеститори в сектора. жилищен.

Азия, от друга страна, стана по-популярна сред световните инвеститори. През първата половина на 2018 г. само 7,6% от общите инвестиции в Азия осигуряват междурегионален капитал. През първата половина на текущата година междурегионалният приток на капитали достигна 11%.

По-специално инвестициите на CRE на западняците в Китай и Сингапур са нараснали съответно с 350% и 71% през първата половина на 2019 г. в сравнение с първата половина на 2018 г. Какво можем да кажем, надяваме се, че тази положителна вълна може да продължи непрекъснато през следващите години!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB