Увеличения на цените в Грузия: последните новини

Пазарът на недвижими имоти в Грузия остава стабилен. Това са последните новини от света на недвижимите имоти. Такива задоволителни данни са насърчавани и от други сектори, като бързо развиващия се туристически сектор.

Но как се развиха недвижимите имоти в Грузия през годината? И най-вече защо търсенето се е увеличило въпреки ограниченото предлагане?

Да започнем от предишната година, присъстваща в Грузия. През 2018 г. и до първото тримесечие на 2019 г. средната цена на апартаментите се увеличава със 7,1%.

Решаващият елемент беше присъствието на това увеличение за цялата страна. На пръв поглед цялото изглежда е фактор, далеч от всяка положителна прогноза. Вместо това, според това, което вместо това е представено от основните статистически институти, увеличението на цените просто е допринесло за ускоряването на националната икономика и въвеждането на нов чужд капитал в страната.

Сред основните области, които имат положителна ценова оферта, припомняме:

- Самгори (24%)
- Krtsanisi (16%)
- Chughureti (15.1%)
- Gldani (14.1%)
- Didube (13.4%)
- Исани (12,1%).
- Надзаладеви (10.1%),
- Сабуртало (10%),
- Mtatsminda (7,5%)
 - Vake (6.7%).

Следователно подобрението в сектора на недвижимите имоти вероятно ще прелее в банковия сектор, което ще доведе до непропорционално увеличение на клиентите по отношение на търсенето на заеми и ипотеки.

От 2018 г. всъщност икономиката в Грузия е нараснала с 4% и вероятно ще се разшири дори до края на тази година с постигането на безпрецедентно високи нива.
Фактор, допринесъл за тази положителна вълна, беше представен и от въвеждането за чужденци на възможността за закупуване на недвижими имоти, както жилищни, така и търговски (с изключение на земеделска земя).

Но какви са обемите на продажбите?
През 2018 г. обемът на продажбите в столицата възлиза на 34 591 единици, за общо 4 милиарда лари. 31% повече от преди година. Но виждаме разликата между новите апартаменти и съществуващите.
В първия случай общите продажби са се увеличили с 23% в сравнение с 2018 г. За новите, общите са се увеличили с 50%, все още в същия период.

Въпреки всичко обаче строителният сектор все още пада. Това явление все още няма акредитирани причини. Правителствените политики вероятно не насърчават особено сектора.
Но падналите ипотечни проценти позволяват на недвижимите имоти в Грузия да останат на най-високо ниво.
За в бъдеще няма надеждни данни. Очевидно и икономистите, но и експертите в бранша изглеждат повече от оптимистични. Единственият проблем е липсата на оферта, която да задоволи все по-нарастващото и положително търсене.

Надяваме се, че тази прогноза ще даде желаните резултати. За момента ви каним да бъдете в течение на нашия портал, за всички новини на световния пазар на недвижими имоти!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB