Англия срещу Люксембург: как Brexit е повлияла на пазара на недвижими имоти в Люксемб

Вече отбелязахме, че след обявеното освобождаване на Англия от Европа, икономиката на Лондон започна да се колебае значително във всеки сектор. Финансовата индустрия трябва да се справи с преразпределението на големите финансови центрове.

Във всичко това има нация, която може да се възползва от тази безизходица: Люксембург.

И именно люксембургският пазар на недвижими имоти изглежда е в основата на тази положителна вълна.

Подготвили сме интересен списък на това, което биха могли да бъдат ползите от Brexit в Люксембург.

Може би, след това малко четене, бихте могли да дойдете и до потенциални инвеститори и да закупите имот в Люксембург.



Да започнем от чисто финансовата сфера:

много британски и чуждестранни банки показаха много силен интерес към строителството в Люксембург.

Някои примери?

Вече Morgan Stanley, Goldman Sachs, Rakuten Commercial Banking, Bank of America, HSBC, Shanghai Pudong Bank са на върха в списъка на потенциалните групи, които се интересуват и прехвърлят кандидати.

Фактор от основно значение, като се има предвид, че това са основните английски финансови центрове.

Възможностите за Люксембург след растежа след Brexit обаче не свършват дотук. Напротив, сега навлизаме в нашето изследване и преди всичко в света, който ни интересува най-много: този на недвижимите имоти.

Да, дори и в този случай предимствата на хоризонта изглеждат толкова много! Нека си припомним, на първо място, че когато говорим за промени в икономическото отношение на компаниите, предприятията и финансовите центрове от интерес, винаги има малък процент, който също се влива в тухлата.

Така че нека да стигнем до точката. Въпреки това, ние започваме от това, което е накарало различните инвеститори да влеят в пазара на недвижими имоти в Люксембург. Характеристиките на самия пазар, без съмнение, допринесоха значително за решаващия избор. Очакваната възвръщаемост в страната е много по-висока от много други европейски столици.



Въздействието се отнася както за търговската, така и за жилищната сфера. Фирми, които трябва да се установят с нови офиси за своята дейност, от една страна, и служители, които се нуждаят от жилище, където могат да живеят от друга.

Изчисленията изглеждаха вече повече от положителни през 2017 г. и това беше случаят, когато реалността надхвърли очакванията. Около 10% повече от очакваното (по отношение на инвестициите в недвижими имоти) потърсиха убежище в Люксембург.



Следователно можем да кажем, че тази нация, въпреки малкия си размер, изглежда е станала трамплин за много чуждестранни дейности, страхуващи се от последиците от Brexit.



Що се отнася до цените, обаче, с 6000 евро можете да намерите стандартен имот, но много удобно да започнете от нулата в тази земя, в центъра на новия икономически бум

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB