Как влияе Brexit на френския пазар на луксозни недвижими имоти?

Знаем, че ефектът от Brexit, който се страхува и очаква от много страни, без съмнение засяга много граждани, жители, а не Обединеното кралство.

Повечето чужденци, които понастоящем се намират на тази територия, си задават някои въпроси, за удобството или липсата на нова система, която скоро ще бъде приета от страната.

 Следователно всички икономически сектори са изправени пред обстоятелство, което е, най-малкото, несигурно, което все още не изглежда да има конкретни последици. Тази неопределеност обаче не е просто безизходица за едно от най-старите царства в Европа. Всъщност тя представлява голяма възможност за държава, която е близо, но в същото време диаметрално противоположна на Великобритания.

Говорим за Франция. Секторът, който е особено облагодетелстван от ефекта на Brexit, е секторът на недвижимите имоти, особено на луксозния сегмент. От началото на този феномен са постигнати около 3 милиона евро в договорите за покупка и продажба, сключени между френските и така наречените Brexiters. По-голямата част от бащите на семействата, като се има предвид, че търсенето на имот във Франция е свързано с близостта, в района да играе области - спорт и училища. Международните (частни) училища са много популярни и те ясно разбират как референтният сегмент не е стандартният, а по-скоро луксозният сегмент, който понастоящем изглежда „евтин“.


Пристигането на нов клиент на френския пазар на недвижими имоти гарантира значително по-висока покупателна способност от средната стойност на местните граждани, което допринася за повишаването на цените на имотите, което обаче изглежда по-удобно в сравнение с британските. Следователно има силно превишение на търсенето, особено в столицата, срещу явна липса на предлагане.
В района на мъчениците-Монмартър луксозният пазар е течен и започва от цените (рекордни) като 20 000 евро на квадратен метър.

Най-добре продаваните къщи на стойност над един милион евро са ограничени в района на Париж, благодарение на перфектното съотношение качество / цена, изключително благоприятно за инвеститорите. Потенциалната близост до историческия център, изкуството, градската жизненост и нощния живот са само някои от елементите, които насърчават все повече хора да купуват имот във Франция, независимо от високите цени.

Ето защо Париж преживява фаза на голямо разширяване, толкова много, че да се определи като мегаполис за недвижими имоти. Трябва да се помни обаче, че купувачите са особено селективни: къщите, върху които е поставено тяхното внимание, са обновени, зелени, домотизирани и иновативни, без да се пренебрегва съвременният, луксозен и изискан френски стил.

Странно, но вярно, изглежда, че много опасният изход на Великобритания от Европа причинява крива на пазара на недвижими имоти в полза на Франция. Надяваме се, че това ще подобри тази ситуация, дори и без помощта на допълнителни изходи!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB