Инвестиции в недвижими имоти: колко инвестираха европейците след 2008 г.?

Недвижимите имоти остават особено активен пазар, особено в Европа. Въпреки кризата, въпреки увеличението на цените в големите градове, което в някои случаи прави пазара недостъпен за много инвеститори, остава фактът, че тухлата остава гаранция. Всъщност спечелването на имот с повече или по-малко значими разходи все още е цел, преследвана от много европейци. Това е така, защото в средносрочен и дългосрочен план подобна инвестиция може да бъде наистина продуктивна, но и защото сред малкото сигурни понастоящем в Европа наличието на допълнителна собственост е синоним на бъдещата сигурност.

Но дали някога сме се чудили колко сме инвестирали от 2008 г. насам в европейския пазар на тухли? Как различните държави от Съюза се движат към пазара на недвижими имоти? За да разберем по-добре ситуацията като цяло, подбрахме първите десет нации, които се отличиха в тази област. Ще разберем как се е развил пазарът и, разбира се, как се развива в момента.

На десето място намираме Чехия.Процентът на доходите, инвестирани в тази нация, е 8%. Ниво, което все пак заслужава да бъде споменато, ако вземем предвид това, в последно време тази нация беше значително преоценена от инвеститорите.

На девето място, чуйте чуйте, намираме Германия. Ами да. Германската власт не успява да се позиционира в челната петица. Може би поради твърде скъпите цени на имотите или може би поради липсата на интерес към нацията като цяло. Ситуацията обаче е ясна. От 2008 г. до наши дни няма такъв интерес, който позволи на тази страна да доминира на сцената.

Осмо място, заето от италианската обувка. Bella Italia достига 9,22%. Може би поради безспорната красота, която е домакин, заради историята му или заради криза, която значително понижи цените (освен в големите градове). Факт е, че тази държава е успяла да заобиколи Германия (поне в сектора на недвижимите имоти). Разпространение на недвижими имоти, което изопачи ситуацията!

Веднага след Италия идентифицираме рафинираната Франция. Може ли артистичното наследство да стимулира купувачите толкова много? Резултатът е съвсем ясен. Инвеститорите много предпочитат тази страна в сравнение с предходните две, въпреки политическите институционални катаклизми, но и по отношение на сигурността (помислете за многобройните атаки, които за съжаление са засегнали нацията.

Прескачаме от шеста на четвърта, съответно заета от Белгия (10.05%) Холандия (10.18%) Финландия (10.68%). След това пристигаме на подиума. За учудване на много читатели, на трето място намираме Кипър. Странно, но вярно, за да се преодолее студената и безопасна Финландия, земя, известна с стремежа към съвършенство във всички икономически сектори, топла и не толкова авангардна нация. Кипър всъщност се нарежда с 11.02 процентни пункта в челната тройка.

Второ място заема Люксембург. От толкова малка, но добре организирана държава, можехме да очакваме само толкова висок резултат. Център, пълен с големи възможности, определен като пъпа на Европа, ние вярваме, че тази позиция е повече от заслужена, независимо от числата. Възприетата сигурност и възможности за работа проникнаха в сърцата на инвеститорите, които също решиха да инвестират в капитала, независимо от разходите.

И на първо място? Норвегия застава начело на нашата класация. Доходите, инвестирани в тази страна, са 11,37%. Нация, която гарантира сигурност, ред и страхотно качество на живот. Цените варират от центъра до периферията, но по принцип предпочитаме да харчим повече, но разполагаме с имота върху имот на място, което може да задоволи много очаквания.

А вие, в коя държава искате да инвестирате?

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB