Бум в цените на имотите? В Канада е приключил!

Икономиката почти винаги е непредсказуема. Има много фактори, които могат да определят успеха на една стратегия и неуспеха на другите. По принцип, когато периодът процъфтява, въпреки че някои цени могат да бъдат високи, кривата на търсенето не се променя, но се вписва идеално в кривата на предлагането.

Ако следователно е лесно да се разбере, когато една нация преминава през отлична фаза, от друга страна е невъзможно да се предскаже колко дълго ще продължи тази скоба. Това е феноменът, който засяга една от най-уникалните и завидни държави в света в няколко отношения: Канада!

След постоянно и внезапно нарастване на цените на имотите, през последните години, до най-високия за всички времена, регистриран през 2018 г., тази страна преживява рязко забавяне, последвано от паралелен спад, придружен от все по-нарастващи лихвени проценти и бавна икономика. В допълнение към спада в търсенето има и силно отслабване на строителния сектор, който винаги е бил лидер в канадската нация.

Договорите за продажба спаднаха с 20% в сравнение с последното тримесечие на 2018 г. Но все повече навлизаме в тази секторна криза с още по-подробен анализ.
Според канадската асоциация за недвижими имоти (CREA):

• Цените на апартаментите отбелязаха годишни приходи от 4.85% - но миналата година те се увеличиха с 19.69%
• Къщите с тераси се увеличават с 3.06% - но миналата година те се увеличават с 12.07%
• Средната цена на едноетажна еднофамилна къща е намаляла с 0.27%, а двуетажните къщи се увеличават с 0.4%.
• Цените на къщите в Виктория подчертават най-голямото увеличение от 5,95% в сравнение с 2018 г., следвани от Отава (5,8%), Хамилтън (4,48%), Монреал (4,27%), Торонто (3, 62%) и Ванкувър (1.41%)).
• Цените на жилищата в Калгари (-2.64%), Едмънтън (-1.87%), Уинипег (-0.49%), Квебек (-0.14%) и Халифакс (-0.04%) ).

Един от проблемите, породил този застой, е даден, както вече споменахме, от изключително високи данъци. брутният наем подлежи на фиксиран данък от 25 процентни пункта.

И все пак чуждестранните лица могат да изберат да плащат, съгласно чл. 216 от Закона за данъка върху доходите, данъците върху нетния им доход при прогресивни федерални ставки. Дори чуждестранни лица, които изберат раздел 216, подлежат на надбавка от 48%.

Припомняме също, че само 50% от капиталовите печалби подлежат на облагане с данък. Капиталовите печалби се изчисляват чрез приспадане на разходите, направени за продажба и покупка на имота, капиталови разходи и такива разходи като добавки и подобрения на имота.
Важно е да се отбележи, че в Канада няма данък върху наследството или наследството!

Изглежда странно, но във всичко това има още една точка, която позволява на канадския пазар на недвижими имоти да остане на повърхността. Става дума за транзакционни разходи: много ниски!

Какво да кажем, ние се надяваме, че можем да активираме политики, насочени към разрешаване на тези проблеми, така че тази страна да може да се върне към своя максимален блясък!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB