Афганският пазар на недвижими имоти: пълен хаос

Афганистан, опустошен от вътрешни войни от десетилетия, е люлка на около 30 милиона жители, които, за съжаление, живеят в условия на абсолютна бедност. Двадесет и третото място заема тази земя в класацията, публикувана от списание Global Finance на страните с най-високо ниво на бедност и мизерия, докато за Transparency International Афганистан е една от най-корумпираните държави в света.

САЩ винаги са предупреждавали онези, които се интересуват от закупуването на имот в Афганистан, именно заради тези елементи, които несъмнено са решаващи и които носят „не толкова положителен смисъл за тази нация. Освен това следва да се отбележи, че Афганистан остава един от най-големите производители на наркотици.

Но сега стигаме до сферата, която ни интересува най-много, това е тази, свързана с пазара на недвижими имоти, без съмнение една от главните прерогативи, които характеризират афганистанската тухла, се дава от хаотичното и объркващо естество. Няма система за регистрация на земя и почти всички сделки (82%) се извършват без да бъдат контролирани и документирани.

Ето защо възникват ситуации, при които един и същ парцел се оказва собственост на различни купувачи и очевидно юрисдикцията, без подходяща документация, не може да реши безбройните възникнали спорове.

Заедно с тази сериозна липса пътува незаконно строителство. Според АРАЗИ, около две трети от жилищните имоти в големите градове и райони на страната са били незаконно построени, а стандартното разрешение за строеж на имот от нулата изисква 12 месеца, а паричната му стойност е равна на 80% от имота. Ето защо е лесно да се разбере мотивацията за избягване на „недвижими имоти“. Въпреки всичко обаче властите се опитаха да разрешат и разрешат този бич, но без успех. И цената на недвижимите имоти? Според Международния валутен фонд през 2010 г. 90% от инвестициите са от чужбина. Но въпросът е друг. Защо? За ниските, наистина много ниски разходи на имотите, които са допринесли от 2000 до 2017 г. за строителния бум в тази земя, оживяват преди всичко благодарение на столиците на знаменитите фигури, заети в различните международни посолства. Но въпросът, въпреки че САЩ се опитват да го предотвратят, изглежда не спира. Населението продължава да нараства и по очевидни причини трябва да намерим настаняване.

Що се отнася до цените на квадратен метър, става дума за цифри от около 300 до 1500 долара, а наемите започват от 50 долара на месец до максимален лимит от 700 долара, в зависимост от размера.

Икономическата криза изостря неравенствата до такава степен, че се очаква по-нататъшен срив и налагане на корупция за следващите години.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB