Мексикански пазар на недвижими имоти: бавно възстановяване

2019 г. е напълно открит, по различни начини и преди всичко с различни икономически подходи от страна на народите по света. Имаше положителни резултати за големите градове, но също така и за по-малкото метрополиси, които бяха преоценени от инвеститорите.

Реалността, която несъмнено е специфична и уникална, е тази, която характеризира държава със силна културна идентичност.
Люлката на цивилизацията на маите, избрана за най-последващия телевизионен сериал в момента, дом на известната Фрида Кало, главният герой на нашата статия за деня е Мексико.

След неотдавнашната смяна на правителството, на нивото на недвижимите имоти, Мексико започна да се отваря повече за международната икономика, привличайки много инвеститори, които искат да закупят имот в тази фантастична земя.
Президентът на AMPI Пабло Васкес Родригес заяви, че до края на 2019 г. секторът на недвижимите имоти ще достигне очакван ръст от 6% в сравнение с предходната година.

Потенциалът, който се съдържа в мексиканската икономико-социална политика, се основава на поддържането на висок темп на растеж, произтичащ от непрекъснатото търсене на жилища и ипотечния портфейл с една от най-ниските ставки в света. Елементи, които позиционират тази страна в определено оптимистична рамка.

Що се отнася до ипотеките, експертът-икономист в BBVA Bancomer заяви, че те са по-повлияни от дългосрочните очаквания, отколкото от референтния лихвен процент, върху който потребителските кредити са краткосрочни.

Водещият сегмент на мексиканския пазар на недвижими имоти е жилищният сегмент, последван от договори за наем и лукс, без да се забравят ваканционните наеми и офисите. Мексиканските държави с висока концентрация на търсене в тухлата са Нуево Леон, Мексико, Халиско, Мексико Сити и Чихуахуа.

Мексико Сити ще се възползва от всички различни предимства, произтичащи от това откриване, в по-широки области, предназначени за изграждане на нови структури.
Освен това са в ход редица реформи, насочени към териториално и градско развитие. Компетентното министерство всъщност обяви, че ще отпусне 400 милиона песос за финансиране на тези нови проекти.
Миналия декември министър Йозефа Гонсалес Бланко Ортиз Мена, ръководител на Semarnat, реши да се премести в щаба на Юкатан, което очевидно представлява реална административна децентрализация, насочена към съвместно участие на частния сектор чрез различни заеми. публичното търсене.

 Идеята е да се изгради жилище, където ситуацията се оказва по-малко просперираща, да може да се донесе дори част от портфейла на инвеститорите дори в по-малко ценните райони, но с висок потенциал (особено от гледна точка на ландшафта).

Какво да се каже, тези новини са винаги положителни, особено ако могат да генерират не социално икономическо подобрение на нацията, а също и да разширят границите на пазара на недвижими имоти, който днес вече не е местен, а в световен мащаб.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB