Недвижими имоти и лукс: защото високите нетни стойности предпочитат да наемат

Както вече очаквахме в един от предишните ни задълбочени анализи, пазарът на продажбите на Голямата ябълка изглежда е в застой. Това, което не разбрахме и разкриваме в момента обаче, е липсата на интерес към договорите за продажба, в полза на договорите за наем.

Това явление изглежда напълно нормално, ако се направи препратка към обобщена неспецифична цел. Това, което ни кара да мислим и ни оставя леко объркани, е фактът, че разгледаният сегмент от инвеститори е луксът, по-специално този с висока нетна стойност. Този термин определя тази категория, която се радва на огромно количество богатство, за да може да си позволи инвестиция от определено ниво.

Така че защо дори в луксозния сегмент се срещат тези проблеми?
В действителност истинският проблем е този, ограничен до закупуването на имот, а не до наема. Това е така, защото се изграждат нови райони, предназначени за „луксозния наем“, които все повече се привързват към нуждите на съответните лица, но според мнозина дори по-удобно.

Според Малин, президент на City Habitats, някои инвеститори с „висока нетна стойност“ избират да наемат, а не да купуват собствените си домове, тъй като са мотивирани от високото ниво на предлаганите услуги и (преди всичко) за гъвкавост произтичащи от "частичната" инвестиция, а не в средносрочен и дългосрочен план.

Все още представителят на СН, продължава своята реч, като подчертава разликата в сравнение с предишни години; периоди, в които хората изпитваха спешна нужда да станат собственик на имот. Днес нуждите се промениха и ние избираме възможността да бъдем по-малко ограничени в бъдеще, да можем да променяме, да променяме структурата, без да усещаме тежестта на значителни и ограничаващи финансови разходи.

Джордан Сакс, изпълнителен директор на Bold New York, подчерта как тази ситуация също се отрази на промените в цените.
Въпреки че пазарът на купувачи е много силен по отношение на портфейла, увеличението на цената на недвижимите имоти изглежда допълнително предпазва от желанието на малцината да присвоят окончателно имот.

Да, дори луксът на моменти изглежда има колебания, дори ако, както казахме преди, силна детерминанта е тази, генерирана от психологическото въздействие на индивида, когато той се чувства подтиснат от такава важна и способна инвестиция. да го блокира няколко години.

Затова дори в недвижимите имоти се изливат „притесненията“ и „нуждите“ на ново общество, което се основава на гъвкавостта, адаптивността, но най-вече на спокойствието на инвестиция, по-обвързана с непредвидената ситуация и по-малко в средносрочен до дългосрочен план.

Какво се очаква? Със сигурност тази ситуация няма да е постоянна и вероятно ще стигнете до исторически момент, в който ще търсите по-голяма стабилност, която може да бъде гарантирана само с договор за продажба.
Но дотогава ще продължим да следим ситуацията!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB