Египетски недвижими имоти: сривът на цените

Кой от вас никога не е бил очарован от египетската култура? С една от най-красивите и уникални истории в света днес, Египет също предизвиква особен интерес към недвижимите имоти.
И това не е всичко! Това не е просто недвусмислен интерес. Дори цените на самите имоти падат, което прави чудесна възможност за закупуване на имот!

Следователно инвестирането в египетския пазар през 2020 г. ще бъде много просто и удобно. Но днес ще се опитаме да се спрем на причините за тази ситуация, за да ни жонглира по-добре в недвижимите имоти в Египет, без да изпадаме в грешка!

Нека започнем с това, че цените на жилищата намаляват с 21% на годишна база. Значителен процент, който представлява кризата в сектора от страна на предлагането. Въпреки това, ниските цени на жилищата улесняват задоволяването на търсенето и предлагането, особено за чужденците.
Причината за този срив се влияе и от невралгичната ситуация в околните райони. Въпреки че Египет не представлява земя, белязана ежедневно от междузвездни войни и терористични атаки, тя все още остава място, което все още не е безопасно в колективното въображение. За да отстранят кризата в сектора, собствениците бяха принудени да понижат цените.

Но какви са перспективите пред египетския пазар на недвижими имоти? Обикновено има силна трудност при даването на отговор. Но това не е така. Недвижимите имоти на Египет трябва да се подобрят като цяло през следващите години, особено чрез насърчаване на строителството от висок клас.

 Именно тези тласкат потенциалния инвеститор, именно защото при по-евтини цени той е в състояние да спечели имот на определено ниво. Поевтиняването на валутата насърчава и тласка значително към връщане към по-проспериращ пазар. Достатъчно е да се каже, че през юли (средният) валутен курс, като американската долара е валута, беше равен на 16,61. Точно с 47% по-малко в сравнение с предишните години. Огромното търсене на жилища в Египет би могло да продължи да не се преустановява, като също подхранва строителния сектор. Населението също нараства, което предполага нови стимули за сектора.

Отличните доходи са тези, записани в Кайро. Приятни 9% в сравнение с 2018 г., което изглежда иска да съживи лизинговите договори. Всъщност в този район имотите достигат максимум 800 долара на квадратен метър. След силна експанзия икономиката също остава силна и трябва да продължи да расте дори през 2020 г. Силна преди всичко политиките, насърчавани от правителството, която включва серия от интервенции, насочени към икономическо възстановяване.

Какво да кажем, изглежда, че субсидираните цени, все по-привлекателният луксозен сектор, безспорната красота на мястото и отново силната икономика успяват да поддържат египетските недвижими имоти високи. Надяваме се прогнозите да се сбъднат и през 2020 г. Просто трябва да изчакаме, за да разберем повече! Винаги с нас, на нашия портал!

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB