Юта: където сделките с недвижими имоти са много бързи

Ако наскоро сте закупили имот в Юта, ще знаете много добре, че пазарът на недвижими имоти тук определено е в сътресение. Скоростта на сделките с недвижими имоти е впечатляваща, толкова много, че да определи тази страна като една от най-активните в САЩ в сферата на недвижимите имоти. Сред различните метрополни райони, които са позволили на тази нация да достигне до едно от първите места в сектора на недвижимите имоти, откриваме Ogden-Clearfield, където средното време на къща на пазара е около 31 дни. По-бързи сделки с недвижими имоти са само най-големите пазари в Калифорния (26 дни), Тексас (29) и Вашингтон (30). Малка празнина, почти незначителна, ако вземем под внимание и необятността на тези големи пазари в сравнение с тази на Юта.

От какво произтича тази изключителна производителност? Според различни икономисти и експерти от индустрията, значителна подкрепа се дава от високото ниво на консултации в областта на заетостта в страната. Киплингер наскоро изготви класация, която вижда Юта като втора държава, точно след Айдахо, с най-висок процент на заетост в САЩ. Причина за това, работниците са основните инвеститори на тухлата в Юта.
Също така според класирането, изготвено от Kiplinger, този ръст нараства с тенденция, която не изглежда да има точна цел. Прогнозите съобщават за стабилен ръст в Юта, а туризмът е вторият ключ за четене на икономическия пазар и очевидно и недвижими имоти. Всяка година има много туристи, които посещават тази държава и толкова много хора, които решават да се заселят в тази земя, отразявайки значително увеличение на националния БВП и по-бързото икономическо рециклиране.
Единственият сектор, който изглежда остава малко по-назад, е строителният сектор, който вместо това отбеляза спад от 15%.
Водещият елемент, който запечатва икономическата картина на недвижимите имоти, несъмнено е технологията. Почти 80% от сградите са превърнати в интелигентни сгради, приветствайки общата технологична иновация, която е инвестирала в Северна Америка. Интелигентни домове, фотоволтаични системи и екологично устойчиви материали за рециклиране. Тогава отличното качество се смесва с нуждите на пазара, като по този начин се гарантират резултатите, които действително се откриват от статистиката.
Що се отнася до цените, обаче, те изглежда са се увеличили, очевидно предвид повишеното качество на сградите и икономиката като цяло. Причина, поради която са необходими ипотеки и повече. Търсенето на ипотечен кредит в Юта нараства експоненциално с 45%, което показва, че самите инвеститори са решили да направят единствените спестявания в тухлата.
Прогнозите съобщават, че цените ще останат ниски, но ипотеките с фиксиран лихвен процент ще се увеличат с 6% през 2019 г. и с 7,7% през 2020 г.
Какво да кажем, изглежда, Юта се отличава през последните години и, както винаги, се надяваме, че тя ще продължи да се вълнува от успеха на пазара на недвижими имоти.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB