Берлин се увеличава: как се разширява пазарът на недвижими имоти в Германия

Увеличаване на населението, луда икономическа култура, младите хора, които все повече се интересуват от пазара на недвижими имоти, лидер във финансовия свят. Сегашната ситуация в Германия изглежда много благоприятна не само за икономиката като цяло, но и особено за пазара на тухли.
В действителност Берлин е изпитал голям фермент, допринасящ за растежа на търсенето, но също и за цените на имотите.
Но откъде идва всичко това? И преди всичко, защо тези увеличения са регистрирани от тази година?
Тридесет години след обединението на най-разделения град в света са отбелязани увеличения на средната цена на сградите и наемите от около 11%.
Според последните статистически изследвания, всъщност Берлин е най-добрият град за инвестиции в недвижими имоти и, в сравнение с много други метрополисни центрове, има "активно" демографско увеличение, което се формира от лица, които са добре интегрирани в инвестиционния пазар.
Това несъмнено е ключовият елемент, който отличава този град и Германия като цяло.
Вярно е, че в този град, в сравнение с много други, добре позиционирани на международния пазар, цените са толкова абсурдни, до степен, че тласкат големия поток капитал към тази нация за сметка на основните конкуренти. И това не е всичко!
Това явление засяга не само германските граждани, които се интересуват от закупуване на къща, но се изчислява, че около 43% от международните сделки с недвижими имоти са открити в началото на новата година. Очевидно не е възможно да се сравни стойността на недвижимия имот на един апартамент в Берлин с подобен подарък в Ню Йорк или Лондон, но това не обезсърчава собствениците, които желаят да продадат имота си.
Цената за достъп до германския пазар на недвижими имоти, т.нар. Входна бариера, е около 10 000 евро на квадратен метър, но за луксозни жилища е склонна да плати почти двойно.
Друг елемент, който е от полза за германския пазар на недвижими имоти, значително произтича от ниското равнище на безработица в страната.
 Винаги има много повече хора, които се преместват в Берлин, търсейки работа и очевидно също място за престой.
Но дори и самите германци нахлуват в столицата, особено младите хора, които, често наследявайки огромно богатство, решават да го инвестират в националната тухла. Можем да кажем, че Берлин се превърна в новата Силиконова долина, особено благодарение на стартиращите фирми, които са получили над 8 милиарда долара финансиране и продължават да привличат много бъдещи служители, които се стремят към радикална промяна в живота си и може би дори на работа. в една от най-известните компании в света.
Препоръчително е купувачът да избере района на Берлин, тъй като възвръщаемостта на инвестициите може да е по-голяма във времето в сравнение с други области на германската нация.

Какво да кажем, изглежда, че Германия е недостижима от всички гледни точки!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB