Възможности в Мозамбик, но само за тези, които искат да рискуват!

Често преди да направите голяма стъпка, като например закупуване на имот, има няколко въпроса. „„ Подходящо ли е времето за инвестиции? ““ „Ще успея ли да амортизирам разходите през следващите години?“, Са само два от безбройните въпроси, които поставят бъдещите купувачи в криза. Е, днес ще ви дадем свежи, свежи новини директно от нация, която обикновено не се взема под внимание. Мозамбик!

Въпреки че е една от африканските нации с насилствена и трудна история, да не говорим, че само преди няколко години тя се счита за една от най-бедните земи на африканския континент, в днешно време се представя по съвсем различен начин.

Всъщност в Мозамбик понастоящем икономическите и социалните условия се подобриха много, до степен да се радват на силна политическа стабилност и траен мир. И истинската изненада е именно за нашия сектор: в тази страна инвестирането си струва, особено за компаниите.

Има много проекти с огромно финансиране, които позволяват националната икономика да бъде призната като една от най-бързите по отношение на разширяването в световен мащаб. Инвестициите са ограничени не само в недвижимите имоти, но и в сектора на туризма и минното дело.

Но откъде идват тези инвестиции? Повечето не са местни, а произтичат основно от чуждестранния портфейл. Сред най-добрите градове, които поемат риска, помним Нампула, която е домакин на най-дълбокото природно пристанище на южната част, което гарантираше създаването на нови структури и жилищни сгради, заобиколени от инфраструктури на високо ниво.

Достатъчно е да се каже, че освен че вече участва в износа на въглища и природни ресурси, пристанището се актуализира, но преди всичко се разширява като част от проекта за развитие на пристанище Накала.

Помним и допълнителни актуализации в областта на инфраструктурата, финансирана от Япония и Бразилия, които осигуриха подобряване на качеството на живот в Мозамбик.

Очевидно териториалното предложение нараства ръка за ръка с тези различни подобрения и положителната идея, която потенциалните инвеститори имат за територията, взета под внимание. Общите цени на недвижимите имоти са се увеличили, но от страна на търсенето е имало истинска експлозия, която е позволила Мозамбик да се появи отново в рамките на движещите сили (на икономическо ниво) на цяла Африка.

Рисковете са свързани със силните исторически и културни различия, с които чуждестранните инвеститори могат да се сблъскат, когато се сблъскат с африканските имоти. Но няма съмнение във времето: трябва да инвестираме възможно най-скоро, особено в нашия сектор, тъй като има големи бъдещи възможности за собствениците на имоти в Мозамбик.

Какво да кажем, след като ви съобщи тази новина, кой няма да може да инвестира в недвижими имоти в Африка, особено в Мозамбик?

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB