Промени в Дубай: еволюцията на недвижимите имоти

Дубай е една от основните дестинации, където е концентриран луксозният сегмент, също и по отношение на недвижимите имоти. Дълго време секторът претърпя сериозни промени, но с единен общ знаменател: прозрачност, ключов елемент за инвеститорите.
Но днес решихме да анализираме подробно как еволюира недвижимите имоти в Дубай от 2009 г. до 2019 г.

Що се отнася до реалните данни, една от най-важните разлики, която характеризира недвижимите имоти в Дубай, е невъзможността (вече предоставена) за достъп до правителствени данни на пазара на недвижими имоти. Немислимо беше човек да разбере колко бройки са продадени, текущите проекти и състоянието на строителството. В момента обаче са направени многобройни приложения, като например Дубайският проект, които ни позволяват да имаме доста широк опит. И не само това. Тези приложения също са програмирани, за да получат представа за пазара на недвижими имоти също въз основа на района. В основата на тази промяна има „единствена необходимост: да се гарантира прозрачност.

С течение на годините изглежда очевидна необходимостта от подбор и разграничаване на старите недвижими имоти от новите. В момента разликата в цената изглежда съществена. Можете дори да получите 50% увеличение на квадратен метър.

Дори на регулаторно ниво са въведени нови закони, които да защитават както купувача, така и собственика на имота. С други думи, по-голям контрол, за да се избегне всякакъв вторичен проблем.

Що се отнася до плановете за плащания, дори и през критичния период не са регистрирани особени сривове. Благодарение на гореспоменатия контрол, който определено е по-решителен, плановете за плащания също са станали по-обширни за прехвърляне след предаване.

Но колко стойност има ролята на ДДС, приета в недвижимите имоти на Дубай?
Достатъчно, като се има предвид, че позволява „допълнителна прозрачност на цялата система за недвижими имоти или не. Мнозина критикуват въвеждането на ДДС, но трябва да се признае, че той е донесъл множество ползи, включително на институционално ниво.

Manforte обаче беше гарантиран от чуждестранни инвеститори в недвижими имоти, особено търговски. Всъщност много големи международни групи са решили да създадат свои собствени сателитни офиси в Дубай, създавайки освен гъста мрежа от контакти и задоволителна икономическа възвръщаемост за този град.

По-големият контрол, създаването на „успех“ за инвеститорите, но и за гражданите, въвеждането на ДДС и преодоляването на стара и остаряла логика позволиха недвижимите имоти на Дубай да се появят отново. Въпреки критичните периоди, които се припокриват във времето.

Всичко това допринесе за по-голямо спокойствие на търсенето, много по-защитено от по-голяма прозрачност.
Какво да кажем, надяваме се, че тези съществени разлики в сравнение с преди десет години могат да се увеличат (положително), за да позволят на Дубай да постигне нови цели.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB