# 10yearschallenge и в недвижими имоти: как италианската тухла се е променила за десет годи

За десет години има много промени, които могат да се случат във всички сектори на икономиката и не по-малко в сектора на недвижимите имоти. В различните социални мрежи, така наречената # 10yearschallenge се побърква, в която снимките от преди десет години се сравняват с настоящите, за да забележат промените.
Решихме да създадем някаква рамка от онези, които бяха 10 години на италианския пазар на недвижими имоти, за да разберем различните положителни и не-тухлени еволюции.
Преди десет години за Италия започна наистина критична фаза, която откри икономическата криза, която включва целия европейски и извъневропейски пазар на недвижими имоти.
 В действителност, през 2008 г., след години на екстремни експанзии на всички фронтове, пазарът на недвижими имоти претърпя драстично спиране, с спад в цените на имотите с 6%, докато договорите и сделките за покупка и продажба бяха приблизително 700 хиляди.
 Времето, в което една къща е останала на пазара на недвижими имоти преди да бъде продадена, е 130 дни, но въпреки това заявленията за наемане са били в смут.
 Можем да кажем, че предвид наличието на стабилни такси, изобилието на офертата е достатъчно, за да задоволи все още съществуващото търсене. През 2018 г., точно след десет години от тази ситуация, сделките са нараснали от 700 на 600 хиляди, като ценовата вариация е + 3%.
Вместо това продажбите са удължени с 4 дни, но най-търсеният тип винаги е този на тристайния апартамент. Очевидно е, че възстановяването не е еднакво, но като цяло можем да кажем, че ситуацията изглежда се е възстановила леко.
Наемът днес е много по-търсен от преди много години.
Въпреки че секторът на недвижимите имоти преживява разширена фаза, в момента изглежда, че той регистрира фаза на растеж след кризата. Началната ситуация е несъмнено по-малко просперираща, отколкото преди 10 години, с по-ограничена и ограничена динамика. Лимитът бе безспорно белязан от присъствието не само на кризата, но и на банковия кредит.
Строителният сектор също изигра роля в влиянието на италианския пазар на недвижими имоти.
Преди десет години тя е загубила до 60% от своя оборот и в момента само някои градове движат този сектор. Милан е първият в класирането, но много други градове все още са в застой.
Дори изборът на икономическа политика е от решаващо значение на този етап. Пенализацията е причинена всъщност от бума, регистрирал много други сектори като технологиите и информационните технологии, които буквално са лишени от тях.
Въпреки това, елемент, който се е променил положително във времето, е конструктивното качество, което, успоредно с повишаването на цената, във всеки случай е довело до по-голяма обратна връзка от страна на инвеститорите, които са все по-склонни да купуват определено ниво на недвижими имоти.
Можем накратко да заявим, че пазарът на недвижими имоти е преминал през две критични фази, една международна и една ограничена до италианската икономика.
 Търсенето става все по-селективно, тъй като италианците не само търсят сгради на определено ниво, но и за енергийна ефективност, зелени и интелигентни, и добре позиционирани в градовете, които са напълно свързани с различните точки на интерес.

Какво мога да кажа, това # 10yearschallenge беше наистина невероятно!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB