Няколко дадени знака може да са подходящото време за преместване от текущия ви до

Мразя да го казвам, въпреки че може би си мислиш, но е време да се преместиш от сегашния си дом и да подобриш или понижиш своя дом в зависимост от вашите желания и нужди? Има няколко неща, които трябва да се имат предвид, когато решавате дали е време да продължите или не, и тази статия ще ви помогне да разберете по-добре. Нека разгледаме ключовите фактори, които хората вземат предвид при обсъждането на въпроса за продажбата на собствеността си:

Живял си на същото място за 5+ години:

Само защото преди пет години купихте къщата си, това не означава, че е време да се откажете… но може би сте го купили, защото тогава беше добра идея и сега осъзнавате, че се нуждаете от нещо по-голямо или по-малко. Пазарният консенсус за притежаването на къща е, че за да се печелят пари от имот, трябва да го притежавате за минимум пет години. Авансовите разходи за закупуване на имот и продажба на имота се допълват и вашият имот се нуждае от време, за да изгради капитал.

Вашият дом постоянно изпразва банковата Ви сметка:

Ако откриете, че изпразвате куп пари във вашия дом всеки път, когато се обръщате, това може да е знак, че трябва да се отървете от него. Очевидно не сте доволни от вашия дом или се нуждаете от основен ремонт, затова трябва да определите дали си струва да влагате повече пари или да ги обръщате и да купувате нещо различно.

Искате да просперите от пазара на продавачите:

Забелязали сте, че пазарът се изпомпва и искате да се възползвате от него и да видите какво можете да получите. Забавно е да играете на пазара и ако не сте привързани към дома си, защо да не се откажете, ако можете да получите висока цена за него точно сега. Тъй като пазарът винаги се колебае, е важно да се следите с тенденциите и местата, които са продадени във вашия квартал. Може да е добра идея да се преместите от сегашния си дом, ако забележите, че имотите не остават на пазара за дълги периоди от време, както обикновено, или местата се продават чрез война на наддаване. Това обикновено осигурява висока цена на квадратен фут.

Имате различни желания и нужди:

Може би си купил дома преди няколко години и сега си на друго място в живота си. Желанията и нуждите на всеки периодично се променят и може би вашите са се променили по отношение на нуждата от различно място за живеене. Докато не губите пари, правите разумно финансово решение, ако се подобрявате.

Вашите съседи продават за висока цена:

Забелязали ли сте, че къщите ви в съседите са продадени за по-висока цена, отколкото сте си мислели? Това може да е сигнал, че областта, в която живеете, е в голямо търсене или пазарът е нараснал. Може би това е шансът, който очаквате? Защо да не го оценим и ако оценката ви прави щастливи и ще се оправите в този ценови диапазон, защо да не го включите в списъка? В зависимост от начина ви на живот и финансовите ви нужди, това може да е умен ход, но трябва да вземете под внимание всичко и да се преместите, преди да отидете и да продадете сегашния си дом. Докато сте в крак с тенденциите на пазара и как се играе недвижимите имоти във вашия район, това би трябвало да ви даде по-добра представа и обхват на това как бумът на пазара може да ви бъде от полза.

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB