Италиански недвижими имоти: затова е време да инвестирате

Помните ли, когато в началото на годината казахме, че 2019 г. ще бъде положителен период за световния пазар на недвижими имоти? Е, очевидно, за да поемем тази вълна от оптимизъм виждаме Италия като главен герой. Все още не е възможно да се разбере защо в нашата страна положителната тенденция на договорите за продажби и лизинг, открити през 2018 г., все още не е спряна.

Анализирайки подробно италианската ситуация, отбелязваме, че миналата година обемът на инвестициите в тази нация достигна 8,4 милиарда евро, което гарантира на Италия да остане над средния за Европа от десет години. Благодарение на присъствието на многобройни чуждестранни столици, тъй като си спомняме, че „Lo Stivale“ е особено желана дестинация, Bella Italia води много други европейски нации с високи глави, но те не успяват да осветят собствената си светлина.

Но какво е това, което кара повече потенциални купувачи на италианска собственост да излее своя капитал в тази нация? Без съмнение една от основните черти на тази страна е нейната географско-политическа конституция.
 Всъщност Италия има различни характеристики между Север, Център и Юг, както по отношение на икономиките, така и по отношение на ландшафта и възможностите за работа. Всеки инвеститор може лесно да намери измерението, което е най-близо до него, като същевременно остава на същата територия.

Сред водещите градове, ние несъмнено идентифицираме Милано, с пазар на недвижими имоти, който привлича щети от 2 до 4 милиарда инвестиции, печелейки титлата "най-динамичният пазар на недвижими имоти в Италия".
 Римът, от друга страна, столицата, имаше силен ръст в сравнение с предишни години, въпреки кризата. Според статистически данни, "заинтересованите" инвеститори са се присъединили към нови заинтересовани страни (както по отношение на националност, така и по възраст), като например страните от Изтока, които се стремят да доминират на чуждестранния пазар на недвижими имоти.

Равнището на конкуренция както за ядрото, така и за добавената стойност също се увеличава в областите на логистиката и офисите, свързани с новите предизвикателства, продиктувани от въвеждането на новости в областта на електронната търговия.

2019 г. следователно обещава да бъде повече от положителна година за Италия, също благодарение на ниските лихвени проценти, което е истински магнит за инвеститорите в недвижими имоти. С над три милиарда европейски столици Италия преобладава над Обединеното кралство (претеглено от Brexit), Швейцария, Германия и Франция.

Въпреки че много се опасяват, че от един момент до следващия този бурен оптимизъм може да бъде прекъснат, тръбопроводът на италианския пазар на недвижими имоти е девет милиарда.
Наистина окуражаващи резултати, които сякаш отнемат призрака на нова и още по-силна криза.

Ето защо се надяваме, че тази 2019 г. може да донесе желаните резултати в тази страна, толкова богата на история и красиви пейзажи, но и белязана от трудни икономически времена!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB